Nyt

Brigadegeneral og talsmand for den libyske marine, Ayoub Qasim. (Foto fra Twitter)

Libyen anklager flere af de humanitære organisationer, som opererer ud for den Libyske kyst for at stå i ledtog med menneskesmuglerne.

Den libyske kystvagt hævdede i juni at have bevis for, at de humanitære organisatiioner betaler menneskesmuglere for at fragte migranter til sine ventende skibe. Oberst Tarek Shanboor sagde, at han havde leveret bevismaterialet til EUs grænsemyndighed i Bruxelles.

Document: Libysysk kystvagt: NGO-er betaler menneskesmuglere

Stadigt flere detaljer kommer frem om, hvordan de humanitære NGO´er har opereret ud for Libyens kyst, og det er ikke noget smukt billede, der tegnes. Nu kommer Libyens marine med meget hårde anklager mod flere ikke-navngivne organisationer: De har varslet menneskesmuglerne, når marinen var i farvandet.

Ayoub Qasim, brigadegeneral og talsmand for den libyske marine, anklager enkelte af disse organisationer for at være tilknyttet, eller samarbejde med, organiserede menneskesmuglere.

Han mener, at de aktuelle organisationer bistår med at advare om, at den libyske kystvagt skal gennemføre operationer.

– Vi har ikke noget bevis. Men det er mærkeligt, at der ikke findes nogen migrantbåde, når den libyske kystvagt patruljerer, mens bådene er der, når disse hjælpeorganisationer er til stede, siger Qasim.

Forrige torsdag advarede Libyens marine om, at de ville etablere en såkaldt «søge- og redningszone» langs kysten og beordrede samtidig udenlandske skibe, som ikke tilhører nationale myndigheder, væk fra området.

ANNONSE

Den libyske marine udtalte søndag, at beslutningen er i tråd med internationale love.

–Dette er indenfor den libyske marines ansvarsområde. Vi har givet besked til FN, fortæller brigadegeneral Qasim.

Han tilføjer, at den såkaldte søge- og redningszone strækker sig fra hovedstaden Tripoli, og videre 148 kilometer nordover. Med andre ord: et meget større område end det, som omfattes af territorialgrænsen på 12 sømil, eller omkring 22 km.

 

ANNONSE