Hovederne på bloggen

“Således udgør den tildækkede kvinde billedet på et menneske, der bidrager til at nedbryde samhørighed, og vi bør efterhånden forstå, at der er basal forskel på, hvordan den kristne og muslimen er placeret i verden. Mens den kristne skal være åbent til stede for enhver, adskiller den troende muslim sig bevidst fra det fælles, og tildækningen udtrykker både mangel på simpel høflighed og en opløsning af den dybe tillid, som vi er så afhængige af. I en kristen kultur har mennesket pligt til at opfatte enhver som sin opgave. Med den muslimske tildækning modsiges netop det livssyn, fordi den skaber afstand.”

Sørine Gotfredsen understreger vigtigheden af at fastholde debatten om den muslimske tildækning af kvinder, fordi den er en afvisning af den grundlæggende tillid og høflighed, der hører det kulturkristne samfund til. En kvinde, der med sin påklædnning signalerer, at hun ikke ønsker at se andre i ansigtet og øjnene, er med til at nedbryde den tillidskultur, der er en af de vigtigste grundpiller for vores samfund. Derfor hilser Gotfredsen også Undervisningsministerens forslag om mere islamkritik i folkeskolen velkommen. Læs Sørine Gotfredsens indlæg her:

 

 

https://gotfredsen.blogs.berlingske.dk/2017/08/07/muslimens-afvisning-af-tillid/

ANNONSE

Læs også

Døden er en farlig løsning -
En mere værdig lighed -
Den dybeste kløft mellem os -
Den indre lukkethed -
Ærbødighed for det danske -
Længsel efter modige biskopper -