Hovederne på bloggen

“Kobler man det kristne på en præsident uden at ane, hvad han reelt tror på, kan man udhule det udgangspunkt, og det interessante – og foruroligende – ved fænomenet Trump er demonstrationen af, hvordan mekanismer gentager sig omkring en karismatisk person. Efter behov lægges alt muligt ind i ham, og noget af det mest triste, der kan ske nu, er, hvis alverdens kristne begynder at dyrke Trump som deres bannerfører. Hvis der er noget både historien og kristendommen advarer os imod, så er det falske profeter.”

Sørine Gotfredsen er bekymret over fremtrædende nationalkonservatives (her Eva Selsing, Marie Høgh og Iben Thranholm) begejstring for præsident Trump. De dyrker ham hovedløst, siger Gotfredsen, og tror, at Trump – fordi han taler om kristendom også har forstået kristendommens betydning og ”sætter en retning ved at tale om Gud”.

Hvor skarpe Selsing, Høgh og Thranholm ellers er, så mener Gotfredsen, at de også er sært naive i “…deres hyldest af en mand, hvis liv ikke hidtil har afsløret mærkbare tegn på et forhold til kristendom eller åndelig forankring i det hele taget.”

ANNONSE

Læs Gotfredsens indlæg her: og læs også interviewet  med de tre kvindelige debattører i JP her: og døm selv: Gør de virkelig Trump til en profet, fordi de hylder hans vilje til at minde om de kristne værdier som bærende for vores åbne demokratier og sekulære samfund?

 

 

http://gotfredsen.blogs.berlingske.dk/2017/02/19/de-falske-profeter/

https://jyllands-posten.dk/protected/premium/indblik/Indland/ECE9359061/i-praestegaarden-tror-de-paa-gud-trump-og-faedrelandet/

ANNONSE

Ét svar til “De falske profeter”

  1. KnudMadsen siger:

    Præsident Trump er vel det man kalder for kulturkristen.
    Og det er vel i grunden også tilstrækkeligt, idet man så opfører sig ordentligt iht den kristne livsanskuelse. Jeg selv lever også i store træk som kulturkristen, så andre ordentlige mennesker kan være sammen med mig.