Nyt

FNs specialudsending for Libyen støtter Italiens omstridte marineoperation for at begrænse strømmen af migranter.

FN-udsending, Ghassan Salame, havde tirsdag samtaler i Rom med Italiens statsminister, Paolo Gentiloni, og udenrigsminister Angelino Alfano. Han roste den italienske plan om at give Libyens kystvagt praktisk og materiel støtte for at standse menneskesmuglerne, som opererer fra libysk område.

Italia ønsker at standse de dårlige fartøjer mens de endnu befinder sig i libysk farvand. Libyske grupper som modsætter sig den FN-støttede regering i Tripoli mener, at den italienske virksomhed krænker libysk suverænitet.

Salame oplyste, at han snart skal rejse til Libyen for at møde de forskellige fraktioner og derefter rapportere til FNs generalforsamling i september. NTB-AP

ANNONSE