Nyt

Et fartøj af klassen Corrubia tilhørende det italienske finanspoliti Guardia di Finanza. Foto: Dickelbers / Wikimedia Commons.

 

Mens Italien standhaftigt fortsætter sin modarbejdelse af de NGO-ere, som samler migranter op i Middelhavet, har den italienske regering i et statsråd besluttet at styrke den libyske kystvagten med tolv fartøjer, skriver La Repubblica

Libyen får «helt gratis» 10 patruljebåde af klasse 500 af den italienske kystvagt, og to skibe af Corrubia-klassen af finanspolitiet. Sammen med fartøjerne vil Italien give en pakke med teknisk assistance og oplæring af personalet, som kan styrke den libyske marine og kystvagt.

Patruljebådene har en tophastighed på 35 knop og en brændstofrækkevidde på 200 nautiske mil, mens de tilsvarende tal for skibene af Corrubia-klassen, der er 27 meter lange, er 43 knop og 800 nautiske mil. Oplæringen skal ske både i Libyen og Italien og begynder om ti dage.

Det er ikke første gang Italien forsyner Libyen med udstyr og oplæring, og man er åbenbart tilfreds nok med resultaterne til at investere mere i samme retning – til trods for den allestedsnærværende klanbaserede korruption i det nordafrikanske land, som har resulteret i enkelte korrupte folk i kystvagten.

ANNONSE

I en kommentar som ikke er helt uden sarkasme, siger den italienske transportminister Danilo Toninelli:

«I forventning om at Europa tager solidarisk ansvar for migrationsfænomenet, arbejder den italienske regering og dennes minister konkret med at forhindre nødsituationer med migranter i Middelhavet.»

Toninelli erkender at dette ikke er nok til at bringe situationen under kontrol, men at det i det lange løb også er nødvendig at genoprette lov og orden i Libyen – landet man i praksis outsourcer sin egen grænsekontrol.

 

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE