Nyt

Stillbilde: YouTube

 

Næsten et år efter beslaglæggelsen af skibet «Iuventa» tilhørende den tyske NGO Jugend Rettet, har anklagemyndigheden i Trapani på Sicilien anlagt sigtelse for menneskesmugling mod kaptajn Kathrin Schmidt og tyve andre personer, skriver La Repubblica

Roma-avisen oplyser at de stedfortrædende statsadvokater i Trapani Andrea Tarondo og Antonio Sgarrella har arbejdet på, at indhente flere beviser fra telefoner, datamaskiner og udstyr ombord, for at dokumentere kontakten mellem skibet og libyske menneskesmuglere.

Den er heller ikke mere korrekt, end at den opgiver navnene på alle de sigtede:

Dariush Beigui, Miguel Castilho Soares, Laura Martin, Zoe Mickausch, Simon Hendrik, Miguel Roldan Espinosa, Maria Klemp, Cristina Moyes og Myriam Abdel Basit tilhørende NGO-en Jugend Rettets personale, samt besætningsmedlemmerne – blandt disse også flere italienere – Pietro Catania, Mathias Kennes, Salem Ben Moez, Louise Gemma, Ignazino Arena, Stephan Van Diest, Giuseppe Russo, Marco Amato, Roger Alonso og Ahmas Al Rousan.

Sigtet er også fader Mussie Zerai, den eritreiske præst, som mange migranter varskoede, da de lagde fra land.

Samarbejdet mellem NGO-er og libyske menneskesmuglere er dokumenteret både af agenter og journalister, men endnu er ingen NGO-aktivister blevet dømt.

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE

Mest læst