Kommentar

Svensk partilederdebat. Man holder ud i ti minutter. Det er en særegen smerte at se svenske politikere snakke, som om de befandt sig i deres egen tidsdimension. De har for længst mistet kontakten med virkeligheden.

Denne uvirkelighed gælder også politiet.

– Under natten i Trollhättan så identifierade polis flera av personerna på platsen. Idag på morgonen har vi inlett orossamtal. Det betyder att nån mamma och pappa får att det ringer på dörren och så kommer polisen och vill tala med dom om hur situationen ser ut för deras barn. Det pågår, bekräftar polisens presstalesperson Ulla Brehm ör Nyheter Idag:

Uro-samtale med forældrene?

Næsten som en militær operation, sagde statsminister Stefan Löfven. Der slap han katten ud af sækken.

Politikerne og medierne spekulerer i, at nogle har gjort det med overlæg og det kan kun være højreekstreme. For hvem ellers skulle have interesse i at vende op og ned på Sverige tre uger før valget?

Det siver ikke ind hos svenskerne, at de er under angreb. De forstår ikke, at de har inviteret mennesker ind, som vil dem det ondt. De unge vidste, at de ville få maksimal opmærksomhed. Bilbrandene er en magtdemonstration. De vil tvinge Sverige til at “se på dem”, se deres magt. Så værdiløs er valgparodien. Dette er den virkelige magt, siger de unge.

ANNONSE

På en måde har de ret. Svenske myndigheter har ladet no-go-zoner og parallelsamfund brede sig så meget, at de har taget krigen ind i de svenske byer. Det demoraliserer politiet, politikerne og medierne.

At terrorisere svenskerne er en speciel glæde. De magter ikke at tage kampen op.

Er det dette angreb, vi kommer til at huske fra det svenske valgt? Snaphanen.dk kan Sverige:

Åbenlyst koordinerede brandterrorangreb i Malmø, Helsingborg og alene i Gøteborg på tyve forskellige steder omfattende 60 biler. I alt brændte over hundrede. Flere uofficielle øjenvidner  taler ‘indvandrere. udenlandsk og svensk med accent.’ Man hører en prøve på deres sprog sidst i denne video, og det er umiskendeligt ‘blatte-svenska.’

Det er ikke “næsten militært koordineret,” det er det. Alle brande indtraf mellem 21.15 og 23.30. Videoerne her er fra Frølunda Torg i det centrale, vestlige Gøteborg. Larm om flera bilbränder i Göteborg, Här tänder de maskerade personerna eld på bilar.

Svenskene tænker éndimensionelt. De tror ikke, at muslimer vil gøre noget, som vil skade dem selv. Det må være højreekstreme. Men kriminelle muslimer tænker helt anderledes. De vil sende et budskab til svenskerne: Se, hvem der har den virkelige magt.

Et svensk par sidder i højhuset, fulde af forfærdelse over at se de sortklædte løbe fra bil til bil og tænde ild på. De har selv en bil derude, men tør ikke gå ud. De sidder forskræmte og er tilskuere. Det eneste, de kan, er at udtrykke deres forfærdelse, men det sker på en impotent måde. Dette skete klokken 21 om aftenen. Det var et militær-lignende angreb. Hvorfor var der ingen, som besvarede angrebet med sit eget våben? Det er et logisk spørgsmål. Man sidder ikke passivt og ser på, at nogen terroriserer indbyggerne. Man forsvarer sig. Men det instinkt synes svenskerne at have mistet.

Derfor mister de deres land til voldsmændene.

ANNONSE