Nyt

Pandur-panservogne (illustrationsfoto).

Italiens udenrigsministerium indkalder Østrigs ambassadør René Pollitzer til møde, efter at den østrigske forsvarsminister Hans Peter Doskozils bekendtgørelse om, at den østrigske hær vil blive sat ind ved Brenner-passet på grund af migrations­trykket fra naboen i syd, oplyser Corriere della Sera.

I mellemtiden er fire østrigske panser­vogne av typen «Pandur» blevet observeret i nærheden af den vigtigste grænse­overgang mellem de to EU-stater.

Man ser med andre ord begyndelsen til en diplomatisk krise mellem Østrig og Italien. Den italienske erhvervs­avis Il Sole 24 Ore mener at det mestendels skyldes valg­kampen i Østrig, og at der er skarp konkurrence om at fremstå som de største hardlinere i migrations­spørgsmålet. Men forklaringen overbeviser ikke helt.

 

Corriere della Sera – Il Sole 24 Ore – BBC – Reuters

ANNONSE