Nyt

Den østrigske forsvarsminister Hans Peter Doskozil oplyste for fem uger siden, at hæren ville blive sat ind ved Brenner-passet på grund af migrations­trykket fra Italien. Fire østrigske panser­vogne af typen «Pandur» blev senere observeret ved grænse­overgangene mellem de to EU-stater. Billedet viser Pandur-panservogne (illustrationsfoto).

Østrig indsætter mere politi og flere soldater ved grænserne mod nabolandene. Myndighederne melder om en tiltagende strøm af migranter.

Østrigs indenrigsminister, Wolfgang Sobotka, siger, at tiltaget er nødvendigt, fordi et stigende antal personer er blevet registreret ved grænseovergangene mod Ungarn, Slovenien, Italien og Slovakiet.

Uden at gå detaljer siger Sobotka, at migranter nu bruger de overgange, som tidligere har været brugt af personer, som vil ind i Østrig på ulovlig vis.

ANNONSE