Nyt

Den nye regering i Østrig tøver ikke med at følge op på løfter om strengere grænsekontrol.

Fredag bekendtgjorde det østrigske indenrigsministerium, at grænsepolitiet i den sydlige del af landet skal styrkes med 600 mand, skriver Kronen Zeitung.

Forstærkningerne, som vil ske gradvist i løbet af første halvår i 2018, er blevet bekræftet af indenrigsminister Herbert Kickl, skriver Corriere della Sera. Ministeren praktiserer princippet om, at det er bedre at være forsigtig i forvejen end at bøde på fejl bagefter: «Vi har effektive kontroller, men 2015 må ikke gentage sig», siger han.

I øjeblikket er man meget langt fra en lignende ekstrem situation, men der registreres ikke desto mindre nogle titals ulovlige grænsepassager hver måned. Både grænsen mot Italien og Ungarn er udsat. Hvor mange lykkes det for at komme ubemærket over? Regeringen i Østrig ønsker færrest mulige asylansøgere, og vil holde antallet af ulovlige passager så lavt som overhovedet mulig.

De 600 mand skal udgøre, hvad Indenrigsministeriet kalder en «mobil beredskabsgruppe», og efter behov skal særdeles omfattende kontroller efter planen kunne iværksættes med timers varsel.

Foto: Wikipedia Commons

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE