Nyt

For første gang siden 1995 har dem amerikanske præsident ikke arrangeret Eid-fest i Det Hvide Hus som afslutning på den muslismke fastemåned Ramadanen. Donald Trump har dog ønsket muslimerne til lykke med fejringen, skriver The Independent.

Den amerikanske præsident sender hermed et umisforståeligt signal om, at det er slut med den eftergivenhed, som har præget forgængerne Clinton, Bush og Obamas knæfald overfor en religion, som Trump selv i klare vendinger har omtalt som problematisk.

Eid-arrangementet med den tyve år gamle historie i Det Hvide Hus, har vært omstridt i USA, men The Independent fremstiller det indledningsvist som om Det Hvide Hus har fejret Eid i århundreder:

ANNONSE

Donald Trump’s government has not held an iftar dinner for the end of Ramadan, breaking a Muslim tradition held at the White House for more than two centuries.

Længere nede kan man imidlertid læse, at det kun drejede sig om en gestus som Thomas Jefferson gjorde til ære for den tunesiske ambassadør i 1805, uden dermed at starte en fast tradition. Men ikke destomindre opbygger den engelske avis en art mytefortælling og historisk tilsnigelse, som Obama også var eksponent for: Muslimske amerikanere har været en del af den amerikanske familie siden dens grundlæggelse, har han udtalt.

Det var tilsyneladende Chelsea Clintons islamstudier på skolen der var årsagen til det, der ende som en årlig forteelse gennem tyve år:

The White House tradition started with earnest in 1996, when First Lady Hillary Clinton hosted 150 people after learning more about the ritual from her daughter Chelsea, who had reportedly studied Islamic history in school, as reported by Muslim Voices.

Det er ikke nødvendigvis så smart at lade børnene bestemme, hvordan man skal forvalte sit embede.

ANNONSE

2 svar til “Trump afskaffer Eid-fest i Det Hvide Hus”

  1. KnudMadsen siger:

    Igen et fornuftigt træk af den gode Præsident Trump. Helt idiotisk at opretholde en tåbelig ide forstret af en forvirret teen age tøs.
    Og her har vi en snært af remmen med den muhamedanerfest fru Ødsel fik indført i Snapstinget, blåstemplet af Kristian Jensen.

  2. Palle Klausen siger:

    Det er meget meget fornuftigt gjort af Trump. Han giver dem den kolde skulder.