Kunstbilde

Foto: Olav Bjørkum

Skrift finnes på så mange slags underlag. Jesus skrev visstnok noen ord i sand. Skriften på veggen, referert i Det gamle testamentet, har trolig mange hørt om. Det finnes runer og hieroglyffer og kileskrift, blant annet. Skrift er blitt tillagt krefter, enten velsignelse eller forbannelse. Også i vår tid kan skrift ødelegge et liv. Det er nok å tenke på hva navngitte bidragsytere på Document.no får gjennomgå. Blant politikere i vår tid er vel ingen blitt mer hundset enn Sylvi Listhaug. Listen er uendelig lang over personer hvis liv er forandret til det verre på grunn av noen ord. Husk dikterens påminnelse om at ordet er som en pil som ikke kan kalles tilbake.

Markeringen på denne steinen betyr ikke noe som helst. Kanskje er det bare en tilfeldig skrape fra gravemaskinen som la steinen på plass på moloen. Fotografen syntes forgrunn og bakgrunn smeltet sammen til et behagelig motiv.

ANNONSE