Nyt

Tyske myndigheder har iværksat en undersøgelse af omfanget af højreekstreme strømninger i landets væbnede styrker, efter at en soldat blev pågrebet i forrige uge.

Undersøgelsen iværksættes efter at en 28-årig soldat i forrige uge blev pågrebet, mistænkt for at have planlagt en terroraktion. Motivet skal have været fremmedhad.

Den 28-årige skal have udgivet sig for at være syrisk flygtning og han blev pågrebet i byen Hammelburg i Bayern. Han bliver indtil videre kaldt for løjtnant Franco A., og han skal over længere tid have givet udtryk for højreekstreme synspunkter. Anklagemyndigheden mener, at han kan have været del af en lille ekstremistcelle.

En talsmand for det tyske forsvarsministerium bekræfter meldinger om, at den 28-åringe i 2014 skrev en hovedopgave på et universitet som omfattede «ekstremistiske synspunkter». I den forbindelse fik en advarsel, en beslutning som talsmanden Boris Nannt kaldte «forkert».

Forsvarsminister Ursula von der Leyen besøgte onsdag forlægningen i Illkirch i Frankrig, hvor den 28-årige var udstationeret i en fælles fransk-tysk brigade.

Han kom først i myndighedernes søgelys efter at ahvegemt et skydevåben på et toilet i Wiens lufthavn for flere måneder siden. Ifølge anklagemyndigheden planlagde manden efter alt at dømme at anvende skydevåben i en terrorhandling, motiveret af fremmedfrygt.

ANNONSE
ANNONSE