Hovederne på bloggen

“Medieskabte personer som Frederik Fetterlein og Mascha Vang kan i kraft af deres stramme legemer i en kropsfikseret epoke blive autoriteter og dette ikke mindst for overvægtige mennesker, der i dag befinder sig meget lavt i hierarkiet. De reality-personer, der ellers selv i mange kredse ses som en slags underklasse, kan mere og mere opnå status med tidens yderst effektive våben. Deres krop. Man ser hermed tegn på en kultur i færd med at skabe et temmelig forkvaklet menneskesyn, for det er jo ikke kun medieskabte personer, der finder værdi gennem det fysiske.”

Sørine Gotfredsen skriver om kroppen som den nye status-markør: Kroppens udseende er i dag en meget vigtig faktor i et menneskes identitet, hvor de fede er nederst i hierarkiet og de slanke øverst.

Det er en ildevarslende udvikling, skriver Gotfredsen, for når kroppen får magt over os, nærmer vi os tomheden, og stiller det, nærmest retoriske spørgsmål, om ikke en civilisation, der så hæmningsløst dyrker kroppen som idealt pejlemærke for identitet og status, ikke er en civilisation i dødsangst, hvor mennesket inden i den krop, der dyrkes, ender med at forsvinde.

ANNONSE

Læs Sørine Gotfredsens indlæg her:

ANNONSE

Mest læst

Kina styrer USA

Ofrene er de nye helte