Nyt

Politiet afspærrede et stort område omkring Per Albin Hanssons väg i Malmø og rutinemæssig ved akutmodtagelsen på byens sygehus. Flere patruljer blev sendt til akutmodtagelsen, skriver Sydsvenskan. (skærmdump, Sydsvenskan)

To mænd blev dræbt i to forskellige skudepisoder i Sverige i løbet af søndag aften og natten til mandag. Skudofferet i Malmø er en af tre brødre, der alle er blevet skudt på under et år. To af dem er nu døde.

Den første skudepisode skete i Malmø. Kl. 21.35 fik politiet melding om skyderi  i området omkring Blekingsborg. Da de kom frem til stedet fandt de en hårdt såret mand, som senere døde af sine kvæstelser.
Sydsvenskan skriver, at den afdøde er en 21-årig med “kriminelle bandetilhørsforhold”.

– Man bliver ristet langsomt over ilden.

En mand som bor lige ved gerningsstedet ringede til Sydsvenskan, da han hørte flere skud:
Jeg sad ved min pc, da jeg hørte skud fra gaden. Der var endnu ikke kommet en politivogn, da jeg kiggede ud og så en mand ligge på fortovet med benene ud mod gaden og hovedet ind mod butikken på stedet.
Vidnet hørte mellem seks og ti skud. Man bliver ristet langsomt over ilden af at bo i Malmø, sukker han.
Først to hurtige skud og så en salve. Det er lidt uvirkeligt på sin vis. Det er tragisk at skulle sige det, men man bliver ristet langsomt over ilden i den her by. Man læser om det, men så bliver det bare hverdag igen.

Tre brødre skudt på under et år.

Den døde mand er 21 år gammel og kendt af politiet i forvejen. Ifølge Sydsvenskan er han en af tre brødre, der alle er blevet skudt på bare ti måneder.
Hans ældre bror på 23 blev skudt på Kronetorpsgatan i marts 2017 og afgik ved døden. Den ældste i brødretrioen på 25 år, blev skudt på Dansörgaten en måned senere, men overlevede da han bar skudsikker vest.
Som sædvanlig rykker politiet ikke kun ud til gerningsstedet:
Politiet spærrede et et stort område af rundt om gerningsstedet, men sendte også patruljer til indgangen på akutmodtagelsen på sygehuset. Efter midnat var akutmodtagelsen stadig afspærret.

Vold og drab fylder dagligt forsiderne i Sveriges største aviser, men sagerne skubbes hurtigt nederst på siderne længere inde i aviserne. Her er et skærmdump fra Aftonbladet i nat.

Nogle timer senere: Stockholm
Nogle timer senere natten til søndag blev der slået drabsalarm i Stockholm.

En mand på 35 år blev ifølge politiet fundet med særdeles alvorlige skader ved Rissne Centrum i det nordlige Stockholm, skriver Aftonbladet. Han blev bragt til sygehuset.

– Han blev ramt af adskillige skud, siger politiets pressetalsmand Carina Skagerlind.

Manden døde senere om natten på sygehuset. Ingen er endnu anholdt.

– Vi har spærret gerningsstedet af og søger i området. Der er lidt springende vidneforklaringer om, at en bil skal være kørt bort fra stedet, og hvordan bilen ser ud; så det er blandt andet den bil, vi søger efter, siger Skagerlind.

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE