Kommentar

Voldsomheden i protesterte gør formodentlig Trump bare mer beslutsomhed. Han er omgivet af mennesker som ser det samme som ham: Vreden er et tegn på at de er på ret vej.

Åtte år med Obama har givet frit spillerum til en elite der føler stærkere slægtskab på tvers af landegrenserne end med den jævne amerikaner. Derfor står Google, Facebook  og de andre tech-gigantene i forreste række og protesterer. Deres lojalitet gælder først og fremst dem selv. De er parasitter på en nationen.  Men de har ingen hær, intet politi, intet etterretningsvæsen. De tar som en selvfølge at nationalstaten leverer sikkerheden. Men det kan ikke nationalstaten hvis den ikke får kontrollere hvem der passerer grænserne.

Angrebene tiltog under Obama, det er et uomtvistelig faktum. San Bernardino og Orlando var de største, men det var lang flere. Medierne beskyttet sig selv og Obama så godt det lod sig gøre. Men det ble stadig sværere.

ANNONSE

Amerikanerne ser til Europa: Der har myndighederne akcepteret at en forhøjet risiko for terror er prisen for åbne grænser. Europæerne ser gerne at grænserne lukkes, men det er blevet et politisk prestigespørgsmål for EU. I stedet sier Federica Mogherini, Angela Merkel og i dag Donald Tusk at trusselen kommer fra et uberegnelig USA.

I et brev til de 27 lande forud for fredagens møde i Rom, skriver Tusk:

“For the first time in our history, in an increasingly multipolar external world, so many are becoming openly anti-European, or Eurosceptic at best,” he said.

“Particularly the change in Washington puts the EU in a difficult situation; with the new administration seeming to put into question the last 70 years of American foreign policy.”

Hvornår har Europa sunket så dybt? Selv Storbritanniens Theresa May ser ud som en pjusket høne i regnvær. Kun Australiens udenrigsminister Julie Bishop støtter Trump fuldt ud. Det samme gør Polen og Israel.

Trump betyder at der er crunch time. Han har to år på sig til at snu skuden. Demokraterne vil være nærmest magtesløse, men de kan forsøge at udløse krise på krise, som senator Chuck Schumer der grædende var omgivet av piger med hijab i New York og lovet at kæmpe for dem.

Medierne spekulerer i at det skal virke som situationen er ude af kontrol. Det er den ikke. Trump og hans team ved nøjaktig hvad de gør.

Hvilken europæisk leder ville have nerver til at forsøge noget lignende?

Europa er blevet svag, meget svag.

Det er endu ikke for sent, men tiden er begrænset.

 

 

ANNONSE

Ét svar til “Trump er forberedt på krigen”

  1. KnudMadsen siger:

    Min største bekymring med Præsident Trump er, om han virkelige har kræfter til at kæmpe imod al verdens politisk korrekte idioter. Jeg håber virkelig han holder ud og gerne i det tempo, han har lagt for dagen med at bekæmpe det allesteds nærværende politisk korrekte idioti, OG at den tendens vil vinde indpas OGSÅ i Europa. I helt særlig grad fryder jeg mig HELT ud i storetåen over, at han også byder den sataniske sekt, muhamedanismen, trods. Vi kan lige så godt, først som sidst tage opgøret med denne sindssyge, her og nu med Præsident Trump som bannerfører. Jeg håber virkelig meget på, at man har et meget effektivt sikkerhedsnet omkring ham. Det ville jo være en KATASTROFE, hvis der skulle ske denne vor civilations frelser noget.