Hovederne på bloggen

“Præcis som han har gentaget igennem valgkommen og i sin indsættelsestale, ønsker han at sætte ”America first”. Et enkelt og klart politisk valg. USA har investeret ufattelige summer i at opretholde en særlig international orden baseret på vestlige værdier, og det er helt fundamentalt den prioritering, der nu bliver lavet om. I stedet for at finansiere udviklingen af lande som eksempelvis Irak og Afghanistan, vil Trump hellere bruge ressourcerne på hjemmefronten. I stedet for at afhjælpe et flygtningeproblem i Mellemøsten, er Trump mere optaget af at forhindre islamisk terror i hjemlandet. Det er alt sammen politiske prioriteringer.”

Rune Selsing skriver om det – i virkeligheden – fuldstændigt indlysende i at en statsleders primære opgave er at varetage nationens interesserer. Som Trump gør, hvilket vækker ramaskrig i stort set alle medier, hvilket vidner om, hvor langt ud på internationalismens og globalismens overdrev den vestlige verden er kommet. Den hensynsbetændelse, der får Danmark til at fastholde internationale konventioner i modstrid med Danmarks interesser er dybest også det, der driver forargelsen over Trumps politiske tiltag for at sætte America First. Læs Rune Selsings indlæg her

 

http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/runeselsing/ECE9324918/trump-er-ikke-laekker-ligesom-obama-men-han-saetter-sit-hjemland-foerst/

ANNONSE