Hovederne på bloggen

“Thulesen Dahl er ikke interesseret i et slagsmål om konventionerne. Han er endnu mindre interesseret i et slagsmål om EU. For begge dele vil effektivt lukke hans muligheder for at blive statsminister. Og det er grunden til, at han ikke kræver virkningsfulde stramninger af regeringen på trods af hans overordentligt gunstige forhandlingsposition.”

Rune Selsing sætter fingeren på et meget ømt punkt hos DF: Prisen for at kunne indfri drømmen om at kunne indtage statsministeriet. Den pris er meget høj set i DF-sammenhæng, for den indebærer et de facto brud med hele partiets raison d´etre: Reelle stramninger af udlændingepolitikken og et opgør med EU og en række internationale konventioner. Et dilemma som partiet indtil videre fedtspiller sig ud af ved at lade Martin Henriksen og Marie Krarup få fuldt medløb udadtil uden effekt indadtil.

Læs Rune Selsings indlæg her:

http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/runeselsing/ECE9199362/vil-thulesen-dahl-vaere-statsminister-eller-vil-han-redde-danmark/

ANNONSE