Kommentar

På tirsdag vil den svenske regering vedtage at lette på kravene for familiesammenføring. Den midlertidige lov fra sommeren 2016 – med midlertidig opholdstilladelse som hovedregel – skal forlænges med to år. Men de rødgrønne vil sammen med Centern, Liberalerna og Kristdemokraterna give gruppen “alternativt beskyttelsesbehov” samme muligheder som personer med flygtningestatus for at hente deres familier til Sverige.

Familiesammenføring har i mange år udgjort den største andel af dem, der har fået opholdstilladelse i Sverige.

Protesters attend a demonstration demanding Hong Kong’s leaders to step down and withdraw the extradition bill, in Hong Kong, China, June 16, 2019. REUTERS/Tyrone Siu TPX IMAGES OF THE DAY

Journalist Anna Dahlberg har i lang tid i den svenske avis Expressen leveret artikler om de negative konsekvenser af masseindvandringen til Sverige. Hun spørger om politikerne ikke ser virkeligheden. Hun skriver opgivende at Sverige igen får en ny lov på migrationsområdet, i al hast og uden nogen som helst konsekvensanalyse:

ANNONSE

Igen får Sverige en ny lov på migrationsområdet som er hastet frem uden nogen som helst konsekvensanalyse.

Fra høringen til den nye lov, skriver Migrationsverket:

– Vi vil allerede nu være tydelige omkring, at loven får konsekvenser som vi aldrig har set tidligere, siger Mikael Ribbenvik, generaldirektør ved Migrationsverket.

Ett exempel är den föreslagna lättnaden i begränsningarna för alternativt skyddsbehövande att återförenas med sina familjemedlemmar. Förslaget innebär att det kommer att genomföras betydligt fler prövningar av referenspersonens utsikter att beviljas permanent uppehållstillstånd.

Många av de som flydde krigets Syrien och fick asyl i Sverige åren 2014-2015 fick status som just alternativt skyddsbehövande. I år kommer Migrationsverket pröva över 30 000 förlängningsansökningar.

De, der har fået status som “alternativt behøvende beskyttelse ” udgør den største gruppe af migranter til Sverige. Når disse nu skal have lov til familiesammenføring, så vil der blive tale om flere hundrede tusind mennesker.

Protesters attend a demonstration demanding Hong Kong’s leaders to step down and withdraw the extradition bill, in Hong Kong, China, June 16, 2019. REUTERS/Tyrone Siu TPX IMAGES OF THE DAY

På fredag præsenterer Morgan Johansson (S) retningslinjer for den fremtidige svenske indvandringspolitik. Igen er opdraget at skabe en “langsigtet holdbar politik”. Anna Dahlberg skriver:

Men intet taler for at det kommer til at lykkes denne gang heller.

Hun er opgivende over hvor bekymringsløse direktiverne er. Der tages ingen lærdom af tidligere erfaringer.

Det som är slående vid läsningen av de elva sidor långa direktiven är bekymmerslösheten. Här syns inga spår av migrationskrisen hösten 2015 och de påfrestningar som det historiskt höga mottagandet alltjämt innebär.

Da Sverige som det eneste EU-land tilbød alle syrere permanent opholdstilladelse i september 2013, skabte det et enormt tryk. I dag udgør syrerne den største indvandrergruppe i Sverige med 185 991 personer noteret i folkeregistreret. Det føles som om de rødgrønne og støttepartierne Centern og Liberalerna har sovet under en sten de sidste mange år, skriver Dahlberg.

Den generøse svenske stat læner sig op ad Salvini og Erdogan som har lukket vejene til Sverige via Middelhavet, skriver Anna Dahlberg. Hendes konklusion er klar: Svenskerne kan være en humanistisk stormagt – men kun så længe de inhumane vogter den ydre grænse.

Sverige kan være en humanistisk stormagt indenfor migrationspolitiken – så længe de inhumane vogter den ydre grænse.

Expressen

ANNONSE