Hovederne på bloggen

“Sig mig lige: Hvad skete der med alle de politiske alternativer til den herskende orden, som venstre- og højrefløjen havde engang? Kan det virkelig passe, at Facebook, YouTube, underholdning og dårlige serier åd dem alle? Tilbage står vi med ”nødvendighedens politik” til den ene side og social-liberal konsensus til den anden. Singularitet henover midten.”

Med udgangspunkt i seniorkorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholms (aka Frederik Cilius) nytårstale på DR3, skriver Jalving dystopisk om fraværet af fundamental samfundskritik og fordybelse til fordel for “status-quo på det politisk-administrative niveau, og distraktion på det folkelige-borgerlige niveau”. Vi er blevetåndeligt fortæret af it-kulturen og de sociale medier, der -bortset fra indvandringsdebatten -fjerner vores fokus fra det relevante og erstatter det med det overflødige og det irrelevante. Kun(dele af) samfundssatiren holder stand.

Læs Jalvings indlæg her:

 

http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/mikaeljalving/ECE9270224/satire-er-samfundskritikkens-standin/

ANNONSE