Hovederne på bloggen

“For det, Margrethe og Elizabeth har til fælles, er at de tydeligvis er pligtmennesker. Kvinder, der begge har arvet en tung forpligtelse, de ikke selv har valgt eller ønsket, men alligevel har påtaget sig at udføre, dag ud og dag ind, år ud og år ind. Pligtfølelse er en gammeldags, glamourøs, ja usexet ting af den slags, der plejer at blive afskrevet som fortidigt, kedeligt og lettere åndssvagt. For vi skal først og fremmest realisere os selv, udvikle os og have det godt med det, vi gør. Konsulter bare enhver coach og selvhjælpsbog og du vil få dét at vide. Begge dronninger står for den modsatte opfattelse – og vi elsker dem for det.”

Katrine Winkel Holm hylder pligten og spår en håbefuld genkomst af pligt som et adelsmærke for det moderne menneske, der nu i decennier har levet i en megaloman realisering af individet. Disse tider er ved at være forbi spår Winkel Holm, der tager den enorme popularitet som vores egen Dronning Margrethe og briternes Dronning Elizabeth nyder blandt de unge, som et udtryk for, at den store pligtfølelse disse regenter besidder – vil smitte af på de unge.

Læs Winkel Holms indlæg her:

 

http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/katrineholm/ECE9261485/pligtdronningernes-triumf/

ANNONSE