Hovederne på bloggen

“Med andre ord: Når kun en af de seneste fem statsministre er kvinde, så skyldes det ikke undertrykkelse, forældede kønsroller og bla bla bla. Det skyldes, at kvinderne af naturen er tvunget til at træffe nogle langt mere dramatiske valg end mænd. At de tråde, der binder en kvinde til hendes lille barn, er så stærke at det gør ondt at klippe dem over for i stedet at begive sig ud på en klatretur mod samfundets top.

Se, den slags må man ikke sige i dag. Så hellere påstå, at det er samfundets skyld eller helt lukke øjnene for de uomgængelige livsvilkår, der gør det anderledes og vanskeligere for kvinderne end for mændene.”

Katrine Winkel Holm ser DRs “Statsministrene” og det er godt tv, mener hun. Og at der kun er én kvinde blandt de fem statsministre, er der en god grund til, men ikke den som Helle Thorning-Schmidt angiver, nemlig at kvinder måles på langt flere personlige og fremtoningsmæssige parametre end mændene.

ANNONSE

I følge Winkel Holm skal årsagen til fraværet af kvinder i de øverste topstillinger findes i moderskabet og de bindinger kvinder har til deres børn: En topstilling kræver tilstedeværelse i mange timer og at man står til rådighed i endnu flere. Det er uforeneligt med et familieliv, hvor man også gerne vil have et tæt forhold til og samvær med sine børn.

Det er altså ikke samfundets repressive tendenser eller udefra kommende, strukturelle forhold, der er årsag til, at der er så få kvinder på topposter i Danmark, men kvinderne selv, der ikke vil ofre familien på karrierens alter, skriver Winkel Holm her

 

 

http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/katrineholm/ECE9852544/jo-det-er-vanskeligere-for-kvinderne-at-naa-til-tops/

ANNONSE