Hovederne på bloggen

“Lad os derfor ikke midt i alle dagens skåltaler glemme, at den egentlige og største trussel mod det frie ord består – og kun vokser sig større: Den islamiske voldskultur, der med det ene terrorangreb efter det andet har skabt bundløs frygt rundt omkring i de europæiske samfund.

For vi ved nu – efter Krudttønden, Bataclan, Manchester og alle de andre terrrorangreb – at staten har mistet sit voldsmonopol. Den er ude af stand til at beskytte landets foreninger og avisredaktioner.

Der hersker, også i Danmark, en uformel retshåndhævelse, som udgør den største og mest vitale trussel mod vores frihed.”

Katrine Winkel Holm hilser afskaffelsen af straffelovens§ 140 – den såkaldte blasfemiparagraf – velkommen, selvom det i sig selv ikke letter presset mod ytringsfriheden. Sejren er dybest set formel og der er mange beviser på, at vi ikke kan tale frit og at den altoverskyggende grund er islam, som vi på trods af dens farlighed og trussel mod vores frihed, fortsat inviterer inden for.

ANNONSE

Vi skal glæde os over afskaffelsen af blasfemiparagraffen og gå i gang med det store arbejde med at sikre vores frihed, skriver Winkel Holm, hvis indlæg kan læses her:

 

 

http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/katrineholm/ECE9623014/blasfemiparagraffen-forgaar-men-de-stoerste-trusler-mod-frie-ord-bestaar/

ANNONSE

2 svar til “Blasfemiparagraffen forgår – men de største trusler mod frie ord består”

  1. KnudMadsen siger:

    Det er i det mindste bedre end ingen bevægelse i censurmoradset. Men med den kraftige censur fjæsbogen har kørende, kan det jo nærmest være et skidt, når man i den grad tvinges til at skulle bruge det rådne FB, og får lukket lortet ved mindste mishagsytring vedr. kulturberigelsen. Og tro mig, det vil kun blive værre, nu hvor de politisk korrekte har fået smag for at censurere anderledes tænkende.

  2. Christian Ivar Petersen siger:

    det er en start. Nu skal vi bare af med “racismeparagraffen” som sjovt nok også inkluderer religioner.
    Hvad nogen folk tilsyneladende ikke forstår er at hvis ytringsfrihed skal fungere er den nødt til at være ABSOLUT. Hvis der skulle være nogen undtagelser overhovedet, skulle det være spredelse af pædofilt materiale og direkte opfordring til vold (som passende kan behandles på samme måde som trusler om vold) men derudover kan det ikke være ulovligt at sige noget.
    En anden ting også lader til ikke at forstå er at fri tale ikke betyder konsekvensfri tale. Folk er i deres gode ret til at mene at det du siger er foragteligt og fucked up, men der er forskel på fredelig, social udefrosning, og kriminel retsforfølgelse. Pointen med ytringsfrihed er at STATEN ikke kan begrænse hvad folk siger.