Nyt

Slovakiets parlament vedtog for nylig en lovændring med to tredjedels flertal, som øger minimumstallet af tilhængere til en religion for at den kan anerkendes af staten fra 20.000 til 50.000 personer, skriver The Independent.

Lovændringen – foreslået af det slovakiske nationalistparti (SNS), som er med i regeringskoalitionen – betyder i praksis, at muslimske trosamfund i en overskuelig fremtid, hverken kan få statsstøtte eller adgang til at bygge moskeer.

According to the most recent census, there are currently around 2,000 Muslim people living in Slovakia out of a population of 5.4 million, and there are no registered mosques.

SNS-lederen tænker langsigtet, og han ønsker på ingen måde islam velkommen i Slovakiet:

“Islamisation starts with a kebab and it’s already under way in Bratislava, let’s realise what we will face in five to 10 years,” SNS chairman Andrej Danko told Reuters after the legislation was passed.

“We must do everything we can so that no mosque is built in the future.”

Heller ikke hos det socialdemokratiske regeringsparti er åbenheden for denne dimension ved det flerkulturelle samfund særlig fremtrædende. I maji år udtalte statsminister Robert Fico, at der ikke er plads til islam i Slovakiet.

ANNONSE

robert-ficoRobert Fico, foto: Wikipedia Commons
Slovakiet er overvejende romersk-katolsk, men har også ortodokse og protestantiske mainstream-kirker. Mindre protestantiske trossamfund samt Jehovas vidner har derimod i lighed med islam færre end 50.000 tilhængere, og kan dermed heller ikke bygge deres egne kirker. NGO-en “Forum for Religious Freedom Europe” antyder at religionsfriheden i Slovakiet kun er til for de «store og mægtige».

Påstanden er diskutabel, alden stund, at der ikke er lagt begrænsninger på den personlige trosudøvelse. Den manglende vilje til statslig anerkendelse af islam er noget Slovakiet for øvrigt har til fælles med Italien.

 

The Independent

ANNONSE