Nyt

En 51-årig tysk statsborger og fastansat medarbejder i den tyske efterretningstjeneste Verfassungsschutz, er blevet arresteret for at have planlagt et bombeangreb mod efterretningstjenestens hovedkontor i Køln. Han skal også have lækket hemmelige oplysninger på internettet.

Han har kun været ansat i kort tid, og en talsperson for efterretningstjenesten fortæller, at han ikke havde gjort sig bemærket overhovedet – hverken under sin oplæring eller i forbindelse med sit arbejde. Nøjagtig hvor den arresterede arbejdede, vil etaten ikke udtalesig om, til Die Welt.

Islamisten har under falske navn i chat på nettet udleveret interne og følsomme oplysninger. Han har også tilbudt at udlevere yderligereoplysninger, som kunne udsætte etaten for fare. Der Spiegel tilføjer, at han havde tilbudet at sluse andre jihadister ind i bygningen i forbindelse med et angreb.

ANNONSE

Endvidere oplyser avisen, at den pågrebne er familefar, oprindelig var ansat i en bank og at han havde været ansat ved efterretningsvæsenet siden april 2016. Hans opgave var at holde øje med islamistmiljøerne.

Han ble afsløret af en af de andre ansatte, som selv arbejder som informant for efterretningstjenesten.

I følge Die Welts oplysninger levede manden en slags dobbeltliv. Han talte med flere muslimer, eller personer som udgav sig for at være muslimer, om et muligt attentat mod Verfassungsschutz hovedkvarter i Køln i en chat på internettet.

Attentatet skulle gennemføres «i Allahs ånd». Indtil videre er det ikke klart, om han også havde taget hul på de praktiske forberedelser til at terrorangreb.

Islamisten er blevet arresteret med mistanke om mordplaner og ulovlig omgang med sprængstof. Efteretningstjenesten bekræfter at anklagemyndigheden har overtaget sagen med henblik på at rejse tiltale.

Efterretningstjenesten har bekræftet alle oplysninger overfor Die Welt. Arrestationen viser, at selv ikke efterretningsmyndighederne kan stole på deres egne ansatte.

I sikkerhedskredse siges det, at den anholdte som kunne have bragt Verfassungsschutz i fare, åbenbart har vært på «jagt efter mening».

Familien vidste ikke, at han var konverteret til islam i 2014. Han skal haveaflagt islamisk ed over for en salafistisk prædikant i Berlin. Prædikanten skal have været i krig i Syrien.

Süddeutsche Zeitung mener at vide, at den arresterede oprindelig er spansk og at han har fire børn.

ANNONSE

Mest læst