Nyt

En politibetjent i Bruxelles er pågrebet, mistænkt for at have lækket følsom information til terrormistænkte om efterforskningen imod dem.

Politimanden, navngivet som Momo E.S., skal have brugt meldingstjenesten WhatsApp til at kommunikere med de terrormistænkte, skriver Het Laatste Nieuws og La Dernière Heure.

Den mistænkte politimand, der er af nordafrikansk oprindelse, er foreløbig mistænkt for korruption og brud på tavshedsregler.

Momo E.S. blev overvåget i flere uger, og efterforskerne blev efterhånden overbevist om, at han formidlede information om en verserende terror-efterforskning. Hvor mange meldinger der blev udvekslet og hvilken type information som blev formidlet, er uklart, rapporterer De Tijd.

Gruppen som efterforsker politibetjenten siger, at de arbejder på at definere, hvad meldingerne indeholdt, og hvor mange som blev sendt.

Det står imidlertid klart, at manden arbejdede som dispatcher i politidistrikt Brussel-Noord. Her skal han have fået indsigt i tider og steder for politiaktioner og andre efterforskningsskridt, og dermed kunnet have givet terroristerne mulighed for at følge politiets aktiviteter live, skriver De Tijd.

Det er ikke den første sag af sin slags. I fjor blev en ansat i det tyske overvågningspoliti (Bundesamt für Verfassungsschutz) arresteret efter at være blevet afsløret i et forsøg på at rekruttere andre islamister og planlægge at bombe overvågningspolitiets hovedkvarter i Köln.

ANNONSE

Den ansatte var ansat for at overvåge de hurtigt voksende islamistmiljøer i Tyskland, men indrømmede senere, at han havde søgt ind hos overvågningspolitiet for at infiltrere det.

Det er ikke kun politi og andre myndighedsudøvere, som infiltreres af jihadister og sympatisører. Lige efter angrebet på Brussels lufthavn, blev der opgivet, at så mange som 50 IS-sympatisører arbejdede i lufthavnen med bagagehåndtering, rengøring og i cafeer og restauranter.

De Tijd: Politieman lekt info aan terreurverdachten

ANNONSE

Ét svar til “Politimand bag læk til terrormistænkte”

  1. Henrik Larsen siger:

    Uha, det må være en enlig svale, ellers er der ikke de mindste betænkeligheder ved at have mennesker med forprogrammerede loyalitets konflikter ansat ved politiet, slet ikke i.f.m. terror efterforskning.

    Det minder mig igen om tolkeindsatsen overfor mellemøstlige flygtninge, som i den tyske delstat Bayern (men hidtil ikke i andre forbundsstater mig bekendt) blev undersøgt, hvor det viste sig at adskillige muslimske tolke “sørgede for” at oversætte forkert, når der var tale om Yazidier, som søgte asyl. Miseren blev i første omgang kun opdaget, da en søster til en ansøgende Yazidi konstaterede, at tolkens gengivelse af søsterens oplysninger var direkte forkerte og/eller modstridende, så de med al sandsynlighed førte til afvisning og dermed en mere “ren” muslimsk asyltideling.

    Men ok, spørg Khan´en i London: Det er jo en del af “pakken”, og den største af alle forbrydelser ville jo ifølge ham og ligesindede nok være, at lave en (realistisk) risiko evaluering ved indsats af muslimer, på områder, hvor muslimer står til den potentielle belønning eller som den efterforskede trussel.

    Man bliver så træt….