Nyt

En ansat i det tyske overvågningspoliti var rekrutteret for at følge islamistmiljøer, men var selv islamist. I en chat med hvad han troede var en trosfælle, men som i virkeligheden var en politimand, sagde han, at han gerne ville dræbe vantro kolleger.

Sagen illustrerer problemet med at rekruttere personer med muslimsk baggrund. Manden kom fra banksektoren. Hvad ved myndighederne om dem, der ansættes? Hvor grundigt bliver de undersøgt? Det siger sig selv, at en utro tjener kan gøre enorm skade, hvis han slipper ind i en følsom arbejdsplads som sikkerhedstjenesten.

Vi har nu haft flere tilfælder, hvor personer «inden for» vender sig mod samfundet. Sidste lørdag blev en amerikansk soldat arresteret på Hawaii for at være gået i IS’ tjeneste.

ANNONSE

Manden blev stillet for retten for at planlægge at bombe hovedkvarteret for det tyske PST. Beviserne holdt ikke i retten, men det at myndighederne opretholder sigtelsen om forræderi, siger en del.

Ifølge anklagemyndigheden skal han have planlagt et bombeangreb mod sikkerhedstjenesten Bundesamt für Verfassungsschutz´ (BfV) hovedkvarter, men havde ikke tilstrækkeligt bevis i retten.

Manden blev ansat i BfV så sent som i april sidste år. Ifølge Der Spiegel har han en baggrund som bankansat og blev ansat for at overvåge yderliggående islamistmiljøer.

Manden blev ifølge det tyske tidsskrift afsløret, fordi en af de yderliggående islamister han troede, at han chattede med, i virkeligheden var en anden BfV-agent.

Han skal blandt andet have ytret ønske om at angribe sine «vantro» kolleger, noget som resulterede i pågribelse. NTB-AFP

ANNONSE