Kopierede/fra hoften

En frisør på Bryne i Norge har taget kampen op mod “muhammedanismen” ved at nægte at betjene en kunde der bar hijab. Merete Hodne må i dag møde i Jæren tingret, anklaget for diskriminering. Den har hun forsåvidt selv indrømmet, men mener hun gør det i en god sags tjeneste. Men hvis man skal tage hende på ordet: Hvem skal afgøre hvad der er en god sag? Et sådant princip kaldes selvtægt.

Venstrefløjen har i årtier praktiseret selvtægt, og følt sig bemyndiget til at bestemme hvad der et tilladt til i det offentlige rum, både verbalt og fysisk. De har ikke haft opbakning i befolkningen. Det er medierne der har gået i brechen for deres idealisme og skjult deres voldtægt af offentligheden.

Nu er der payback time.

Der er opmagasineret en stor vrede i befolkningen. Med sin opførsel appellerer Hodne til denne vrede. Tidligere ville en sådan opførsel have løbet panden mod en mur. Nu mærker man en vis støtte.

ANNONSE

Det er et faretegn.

Hodne appellerer til vendettaens lov, der er noget helt andet end et retssamfund.

Skal vi bekæmpe islam og islamismen med deres egne metoder?

Det betyder i så tilfælde et konfliktniveau der hurtig kan komme ud af kontrol.

Nogle ønsker en sådan udvikling. De har længe ventet på den.

Men den vej betyder ikke bare et farvel til retsstaten, men også at man taber det nye centrum der er ved at vokse frem.

Pendulet svinger. Højrefløjen er i ascendanten.

Netop derfor er opinionsdannere på højresiden nødt til at feje for egen dør.

Den der tier samtykker. Som opinionsdanner har man et ansvar. Hvis man ikke siger fra mod tendenser til selvtægt, bærer man et ansvar.

Retsstaten er allerede under press, både fra islamisering og politisk korrekthed, jf. det absurde skuespild i Østre Landsret igår, hvor Lars Hedegaard stod tiltalt for at have navngivet sin egen attentatmand.

Det officielle centrum er ikke hvad det har været. Det er ved at tabe momentum.

Derfor må opinionsdannere på højresiden træde i karakter og sige fra: Vi vil ikke have diskriminering, vi vil ikke have selvtægt, vi vil ikke have vendettaer i stedet for love.

Det vil være dybt tragisk om ikke højrefløjen så farene der åbner sig.

ANNONSE

Ét svar til “Kan man som butikejer diskriminere kunder?”

  1. liz siger:

    Men for at undgå selvtægt skal mishagsytringer gøres tilladte.
    Idéen med at give bøder for instinktivitet skaber større kløfter mellem ‘de politisk korrekte’ og dem, der mærker overlevelsesinstinktets adrenalin.
    Iøvrigt må vi også have lov til at reagere på usand non-verbal kommunikation som hidjabs: http://tarekfatah.com/this-is-hijab-this-is-not-islam/