Nyt

I byen Marseille i Frankrike er det planer om å arrangere en offentlig burkinidag i et offentlig badeland. Man skulle tro, etter sommerens terroraksjoner, at det hele er en dårlig spøk, men planene er seriøse. Vårt Land skriver:

Dagen er 10. september, og da skal bare de som bruker burkinier slippe inn. Dette plagget er en heldekkende badedrakt som tilfredsstiller Koranens bud om sømmelighet.

En kvinnegruppe som kaller seg Smile 13, står bak arrangementet. Marseille har en befolkning på nesten to millioner mennesker, hvorav 220.000 er muslimer, de langt fleste av algerisk avstamning.

– Denne slags arrangementer burde ha kommet i kategorien en fare for offentlig ro og orden, sier Florian Philippot. Han er en av topprådgiverne til Marine Le Pen, lederen av det høyrepopulistiske partiet Nasjonal front.

Det er også kommet kritikk fra venstresiden i fransk politikk. Senator Michel Amiel, som er ordfører i den nordlige forstaden Les Pennes Mirabeau, sier han vil be om forbud mot en slik bassengdag. Badelandet Speed Water Parc ligger i hans bydel.

– Jeg er sjokkert og sint. Dette er en provokasjon som vi ikke trenger slik atmosfæren i Frankrike er for tiden, sier Amiel.

Så får vi se, hvilke verdier Frankrike velger å stå for, og kjempe for, når det kommer til stykket.

ANNONSE

Mest læst

De blev til monstre

Servicemeddelelse

Manifest i en mørk tid