Kopierede/fra hoften

Et nord-afrikansk fodboldhol der deltok på Gothia Cup i Gøteborg trodde at man bare kunne forsyne seg av svenske piger. Hele holdet inkludert lederen på 36 år utsatte tre piger for et mareritt av taharrush gamea under åpningsseremonien på Ullevi stadion. Politiet hørte pigernes rop om hjelp og fikk hindret videre overgrep. Holdlederen ble arresteret, men de andre slapp unna og holdet ble sendt hjem. Det er første gang at Gothia Cup har sendt et deltagende hold hjem fra turneringen.

Det var mellom 30 og 40 drenge som angreb så politiet tror at det var flere hold involveret. Det meldes at den anklagede lederen er sjokkert over oppmerksomheten som saken har fått. (han synes vel ikke at det var noe å ta på vei over – det var jo bare piger som ble tafset på).

Tre tjejer omringades och antastades i folkhavet efter Gothia Cup-invigningen på Ullevi i Göteborg sjokkert

Gänget, som tjejerna bedömer bestod av 30 till 40 tonåringar och en vuxen man, som tycktes tillhöra samma klubb, bad om att få ta kort tillsammans med tjejerna. Sedan ville tjejerna gå därifrån, men det fick de inte.

– Gruppen kom närmre och höll fast tjejerna. De började ta på dem, försökte få in sina händer under deras kläder. De tog på deras kön. De pussade på dem och min dotter fick den vuxne mannens tunga i sin mun, säger mamman.

– De fick panik och slogs för att freda sig.

Foreldre i Sverige opplever at deres barn har fått innskrenkede liv. Det er blitt vanskelig å bevege seg ute uten å bli antastet, sier moren til den ene pigen.

Mamman upplever att hennes dotter och hennes vänner under en längre tid har haft svårt att röra sig ute utan att bli antastade. Hon berättar att dottern brukar vara beredd att ta kort med sin mobil för att det ska finnas bevis om något händer.

– Vi satt uppe länge i natt och pratade om det här och vad det kommer att innebära. Det här kommer ju att inskränka flickornas liv, säger hon.

Dino-Soldin-Gothia-Cup-7811

Hvor lenge kan skandinaviske piger danse på gresset med bare ben?

Dennis Andersson, generalsekretær for Gothia Cup kommenterte overgrepene:

– Jag blir helt förkrossad. Vi är ju på Gothia Cup, säger han och fortsätter:

– Vad kan vi göra? När människor saknar sunt förnuft och inte förstår de mest universella av regler, att man inte gör mot andra vad man själv inte vill bli utsatt för.

Den arresterte holdlederen heter Mohammed El Asmar. Han er fra Marokko.

2cn8ku8

SVT

ANNONSE