Nyt

Moderen til den somaliske dreng, som er dømt for at have deltaget i en gruppevoldtægt af en 14-årig pige i Lund tager  sin søn i forsvar. “Min son mår också dåligt. Han har blivit stämplad och det påverkar hans framtid”, siger hun til Expressen.

En pige blev voldtaget af to ældre elever i en skolegård. «Alla är offer», kommenterede skolens rektor, hvilket vakte raseri i hele landet. Nu har Expressen fået drengens mor i tale.

Voldtok jente, men fikk fortsette på skolen. Rektor: ”Alla tre är på sätt och vis ofre”

Skærmdump fra Expressen.

Den somaliske familie har boet i Sverige i ni år. Alligevel har forældrene ikke  lært at tale svensk, men har brug for en tolk for at kunne kommunikere  med Expressens journalist.

Det er tydeligt, at moderen ikke tror, at hendes søn har deltaget i nogen voldtægt. I stedet taler hun om, at efter islam er forkert at have sex, når man ikke er gift:

ANNONSE

– Det är tragedi om flickan mår så dåligt. Min son mår också dåligt. Han har blivit stämplad och det påverkar hans framtid. Han är orolig. Han har försökt lägga det här bakom sig men nu öppnas såren.

Journalisten påpeger at han er dømt for voldtægt. Det er tydeligt, at moderen ikke tror, at han har tvunget henne til sex.

– Vi pratade med honom och sa att det är fel överhuvudtaget. Inte bara i Sverige men överallt. Vår religion tillåter inte att man alls är i kontakt med någon man inte är gift med. Det felet har skett och där måste han tänka om, säger hon.

– Jag tror man måste markera att sånt här får inte ske. Däremot är det som hänt efteråt orättvist. Medier verkar ha glömt att han är ett barn. Ingen har försökt hjälpa honom. Du är den första som intresserar sig för oss.

– Där jag kommer ifrån, om ett barn begår fel i skolan exempelvis, då kallas föräldrarna in och man försöker hitta en lösning. Det barnet som begått fel straffas. Men det är något man förhandlar om mellan föräldrar och skolan, säger mamman.

Det kan virke som om skolens rektor har lagt sig på samme somaliske linje.  Heller ikke han ønskede at blande andre myndigheder ind i sagen, og voldtægtsmændene, som han omtalte som ofre, fik lov at fortsætte undervisningen på skolen. Men reaktionerne som fulgte, tvang rektoren til at tage sin afsked. Voldtægtsmændene blev overflyttet til en anden skole.

Moderen synes skolen og det svenske samfund overreagerer.

– Här, om ett barn gör ett litet fel så involveras myndigheter direkt. Det är en helt annan barnuppfostran. För oss är det de vuxna som tar ansvar. Här kallas myndigheter in för minsta grej. Barn får inte vara barn.

Journalisten minder hende om, at det ikke handler om en lille forseelse, og at pigen kun var fjorten år.

Det får kvinden til at blive tavs for en stund.

Moderen siger, at hun ikke kender noget til, at hendes søn skulle have mobbet andre elever. Hun mener det var korrekt af skolen ikke at bortvise ham – en midlertidig bortvisning havde været i orden, men nu hvor han ikke får lov at gennemføre de tre måneder han havde tilbage af sin ungdomsuddannelse, sættes hans fremtid på spil.

– Skolan har inte pratat med oss heller. Som det är nu är han stämplad. Han behöver också hjälp inför framtiden, vädjar hon.

– Han kommer inte kunna gå i skolan i Lund överhuvudtaget. Är det verkligen nödvändigt? Har det här aldrig hänt någonsin…? Även om det hade varit våldtäkt, visst det är hemskt och borde inte hända, men reaktionen är helt otrolig.

Moderen til den pige, som blev voldtaget, talte i sidste uge med Sveriges Radio. Hun efterlyser klarere regler for skolerne, når offer og gerningsmænd går på samme skole, så offeret ikke bliver dobbelt skadelidt.

– Vi känner ju att det är förövarna som får gå vidare med sina liv och leva ett normalt liv, medan vår dotter sitter hemma och mår jättedåligt, säger hon.

Voldtægten mod pigen skete i maj sidste år, efter at hun gennem længere tid havde været udsat for mobning og chikane. Den 16-årige dreng blev dømt for voldtægten, mens den medskyldige slap for straf, fordi han var under 15 år.

Straffen for 16-åringen var ikke voldsomt afskrækkende, som vi skrev i forrige uge:

ungdomsvård och ungdomstjänst i 100 timmar, samt at han blev dømt til at betale erstatning til pigen.

 

Expressen: Mamman till förövaren efter våldtäkten i skolan

ANNONSE

5 svar til “Mor til somalisk dreng, som voldtog 14-årig: Det er også synd for min søn”

  1. Christian Ivar Petersen siger:

    Så en af de mest afskyelige forbrydelser der findes bliver staffet med samfundstjeneste. Jeg er ligeglad hvor gammel han er, der er INGEN undskyldning for voldtægt, og han burde dømmes som en voksen. Et andet interessant spørgsmål: Hvor fanden er alle Sveriges feminister, som ellers altid hyler op om voldtægt og mandsdominering af kvinder, omkring denne her sag?

  2. BH siger:

    send dem for helvede hjem allesammen ut nu

  3. wiggo41 siger:

    hei fra Norge!!! Hvis noen påstår at den somaliske kulturen og verdensanskuelsen passer inn i skandinavia,må bare tenke seg om en gang til…desverre tror jeg framtiden bringer borgerkrigstilstander mellom muslimer og oss med nordiske forfedre…Hjelper en folk der de kommer fra eller i nærheten,tror jeg alle vil bli mer fornøyde…ALLE…