Nyt

Fem danske piger har rejst for at slutte sig til IS. Foreldrene forstår det ikke, og heller ikke det danske samfund klarer helt at ta ind over sig at nogle foretrækker IS fremfor trygge Danmark. Men det gør de altså.

Tre piger – en dansk/kurdisk og to etniske danske – fra Ishøj er forsvundet.

De unge kvinder på henholdsvis 21, 18 og 18 år frygtes at være på vej til Syrien for at tilslutte sig terrororganisationen Islamisk Stat. Det fortæller faderen til den 21-årige dansk/kurdiske pige til TV 2.

De tre unge kvinder har indtil videre være efterlyst i ti dage. De er angiveligt blevet radikaliseret i det samme miljø i Brøndby Strand.

Faren til den dansk-kurdiske  pige rejser til Istanbul for at lete efter datteren.

Hans fremstilling hænger ikke helt i hop. Han sier datteren ikke var religiøs og at han selv aldri har satt sine ben i en moske. Men datteren valgte selv sin ægtemand, også det en kurder, og rett efter bryllupet sluttet han seg til Islamisk Stat.

– Hun var en åben og glad pige. Hun var en helt normal pige.

Det er som om muslimer ikke helt forstår at det er deres børn der er udsat for at bli jihadister. I dagens verden er det en reell trudsel. De kan miste sine børn. Har de ikke mærket kalifatets tiltrekningskraft? Tror de det bare gælder andres børn?

ANNONSE

Han er ikke den eneste. En anden tyrkisk far er allerede rejst nedover for at efterlyse sine døtre på 19 og 24 år.

Yasar Olgun fra Brøndby har boet 46 år i Danmark. For 36 dager siden forsvandt døtrene. Han har dukket op på tyrkisk tv med efterlysning af døtrene. Olgun er misfornøyd med indsatsen til dansk politi, men de er myndige mennesker der kan rejse hvor de vil.

Storsamfundet klarer ikke helt at ta ind at danske piger foretrækker IS. Det sies at en palestinensisk kvinde har rekruttered dem. Men problemet er hvorfor de unge lar sig verve, hvorfor IS har appel.

brøndby.is.krigere

Leyla (24) t.v. og Hazal (19) år.

 

 

http://nyheder.tv2.dk/krimi/2016-07-03-yderligere-tre-piger-fra-vestegnen-frygtes-paa-vej-til-is-to-af-dem-er-etniske

http://nyheder.tv2.dk/samfund/2016-07-02-dansk-far-i-desperat-noedraab-paa-tyrkisk-tv-hvor-er-mine-doetre

ANNONSE

Mest læst

Et billede siger mere

Vor tids paria