Nyt

Amjad Sabri, en af Pakistans mest populære sangere, blev skut ned på åben gade i Karachi onsdag. Pakistans Taliban påtog sig ansvaret.

Tusindvis af mennesker, mange af dem berømtheter, fulgte Sabri til graven torsdag.

Amjad-Sabri

Sabri tilhørte sufi-retningen innen islam. Den er mere orientert imod mystisisme, noget islamisterne misliker stærkt. Sabri sang “devotional music”, dvs musik som var religiøs. Han har engang nevnt profeten Muhammeds slektninger. Dette er blasfemi sett med Talibans øyne, og mange andre i Pakistan har samme opfattelse.

A spokesman for the TTP, the Pakistani branch of the Taliban militant group, claimed responsibility for the 45-year-old singer’s murder, although the motive was not immediately clear. Sabri had been booked under Pakistan’s blasphemy law two years ago after one of his songs mentioned relatives of the Prophet Muhammad — an act considered taboo in the Muslim-majority nation. It is not yet known whether the song was related to his death.

Disse drapene, som ikke er nye i Pakistan, minner om angrepene på bloggere i Bangladesh. Metoden er den samme: Dræb dine fjender. Der er ingen grund til, at ikke jihadister skal ta samme midler i bruk i Vesten.

http://time.com/4379348/pakistan-amjad-sabri-sufi-singer-dead-shot-taliban/

ANNONSE

Mest læst