Nyt

Trykkefrihedsselskabet er vært for den kendte ægyptisk-tyske islamkender Hamed Abdel-Samad under folkemødet på Bornholm fredag 17 juni kl 1800.

Den ægyptisk-tyske politolog og forfatter Hamed Abdel-Samad taler med udgangspunkt i sin seneste bog “Mohamed – eine Abrechnung” om Muhammed og hans enorme betydning for vore dages muslimer, og de sammenstød der opstår, når Muhammeds liv og påbud skal efterleves i et vestligt, sekulært samfund.

Beskrivelse:

Hamed Abdel-Samad taler om Muhammeds betydning for vores dages muslimer og de konsekvenser det har, at forholde sig kritisk til islams grundlægger. 1400 år efter sin død, har Muhammed fortsat en altdominerende indflydelse på muslimers liv: I forbindelse med nytårets massevoldtægter i Köln, knyttede Hamed Abdel-Samad overgrebene tæt sammen med den islamiske kultur, synet på mænds sexualitet – og de sexuelle frustrationer, som mange unge, arabiske mænd er bærere af, og som støder voldsomt sammen med normer og regler i de vestlige demokratier. Den massive tilstrømning af muslimske migranter til Europa i disse år vil uundgåeligt forstærke disse modsætninger, og Hamed Abdel-Samad sætter denne udvikling ind i en islamisk forklaringsramme med referencer til profeten Muhammed og hans fortsatte betydning som politisk figur – også i nutiden.

 

Sted

Danchells Anlægs mødetelt, Strandvejen, 3770 Allinge

tid 1800-1900

Se folkemødets program her

ANNONSE

Ét svar til “Hamed Abdel-Samad til folkemødet på Bornholm”

  1. Jon Juhl siger:

    Er der ingen lyd- eller billede optagelser fra mødet?