Kopierede/fra hoften

Mens PR-bevidste islamister i Europa til stadighed får kastet glans over sig af toppolitikere og andre fremtrædende samfundsaktører, er der nogle eks-muslimer, som uden at få en sådan opmærksomhed, skriver kritiske bøger om det islam, de har vendt ryggen.

Laila Mirzo blev født i Syrien i 1978, kom i 1989 til Tyskland og voksede op i et liberalt hjem med en tysk mor og en syrisk-kurdisk far. I 2002 flyttet hun til Østrig, hvor hun i 2007 blev kristen. I en TV-debat i fjor hævdede Mirzo, at den islamske stat (IS) repræsenterer kernen i islam.

Nå er hun aktuel med en ny bog, som udkommer i disse dage: Nur ein schlechter Muslim ist ein guter Muslim: Über die Unvereinbarkeit des Islam mit unserer Kultur.

Titlen vil være stærk kost for mange: «Kun en dårlig muslim er en god muslim – om islams uforenelighed med vor kultur».

Mens undertitlen er krystalklar, er hovedtitlen lidt mere kryptisk. Hvis bogstavtro muslimer er forpligtet til så meget ondt, må man være en dårlig muslim for at være et godt menneske.

ANNONSE

En kristen syrisk ingeniør som flygtede fra IS til Tyskland, forklarede ved en anledning dette bedre end de fleste overfor yours truly: Selv den bedste kristne er et dårligere menneske end Jesus, mens selv den dårligste muslim er et bedre menneske end Muhammed.

Forfatterinden er ikke nogen kryster: Den 10. september skal hun læse højt fra den nye bog sin under et arrangement i Linz, skriver Kronen Zeitung. Den østrigske avis formidler nogle af hendes tanker:

Islam, som leves på en regeltro måde, er ikke forenelig med europæiske holdninger, særlig hvad angår kvinders ligestilling, forfølgelse af homoseksuelle og forherligelse af vold mod anderledes troende.

Islam har et voldsproblem, og hvis vi tolererer radikal islam, sælger vi ud af vore grundværdier, siger Mirzo. Nogen bør virkelig invitere hende til Norge, selv om Erna formodentlig ville glimre med sit fravær.

 

 

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

ANNONSE