Nyt

Hamed Abdel-Samad, tysk-egyptisk politolog, historiker og forfatter.


I Tyskland har et opråb mod indvandring opnået stor gennemslagskraft. Tusindvis af akademikere, forfattere, kunstnere og andre intellektuelle har skrevet under.

Det startede som en deklaration for intellektuelle i midten af marts. Nu er det blevet en underskriftskampagne for hele folket, og efter kort tid har over 70.000 skrevet under.

  1. marts begyndte en tekst kaldet «Gemeinsamen Erklärung 2018» (Fællesdeklaration 2018) at cirkulere blandt tyske intellektuelle. Den bestod af bare to sætninger:

«Med voksende uro konstaterer vi, hvordan Tyskland skades af den ulovlige masseindvandring. Vi solidariserer os med enhver som fredeligt demonstrerer for at retsstatens orden bliver genoprettet ved vort lands grænser.»

Men selv to sætninger, som heller ikke er specielt skarpt formuleret, vejer tungt når de kommer fra forsigtige tyskere som i lang tid har gået som katten om den varme grød, når det gælder indvandring fra den tredje verden..

Efter opfordring blev deklarationen lavet om til en underskriftskampagne som er åben for alle. 12.883 skrev under de to første dage, i skrivende stund er tallet 72.263.

Initiativtagerne er blandt andre CDU-afhopperen Vera Lengsfeld, forfatteren Hamed Abdel-Samad («Den islamske fascisme», udgivet på norsk af Document), Seyran Ates, Henryk M. Broder og Thilo Sarrazin, tidligere bestyrelsesmedlem i Bundesbank og forfatter til «Deutschland schafft sich ab». Når indsamlingen er færdig skal listen med underskrifterne overleveres til Rigsdagen.

ANNONSE

Selv om det drejer sig om et anseeligt antal personer fra samfundets elite, gør tyske medier deres bedste for at stemple initiativet som «højreekstremt» – i det omfang medierne overhovedet nævner opråbet.

 

ANNONSE