Nyt

YouTube fortsætter med at ramme sine brugere politisk med nøje udvalgte udelukkelser. Et spansk parti og en tysk-egyptisk islamkritiker er ofrene denne gang. Modstandere af masseindvandring og islam modarbejdes af de store teknologiselskaber.

YouTube, det Google-ejede netsted, som er verdens største platform for deling af videoer, fortsætter med at ramme sine brugere politisk med nøje udvalgte udelukkelser. Et spansk parti og en tysk-egyptisk islamkritiker er ofrene denne gang.

Det spanske politiske parti Vox, som fik 10,3 procent af stemmerne ved parlamentsvalget i Spanien i april, kundgjorde tirsdag på Twitter at partiets kanal på YouTube var blevet fjernet uden nogen forklaring:

View image on Twitter

pastedGraphic.png

VOX pastedGraphic_1.png

✔@vox_es

pastedGraphic_2.pngpastedGraphic_3.png@YouTube elimina el canal de VOX sin ninguna explicación.

La decisión de eliminar el canal es un grave atentado contra la libertad de expresión y difusión de un partido político. @YouTubeEspanol exigimos una explicación y que la cuenta sea habilitada lo antes posible.

ANNONSE

5,871

6:45 PM – Jun 18, 2019

5,407 people are talking about this

Twitter Ads info and privac

Beslutningen er et alvorlig angrep på ytringsfriheten til et politisk parti, heter det i kunngjøringen fra Vox, som forlanger at partiets konto aktiveres igjen.

Onsdag oplyste Vox at situationen er uforandret: Partiet har fremdeles ingen adgang til sin YouTube-kanal.

I dag har også den tysk-egyptiske islamkritiker Hamed Abdel-Samad – som er udgivet på norsk af Document Forlag – kundgjort på Twitter at kanalen hans på YouTube er fjernet:

https://twitter.com/hamed_samad/status/1141369043221458949

Islamic terrorists call for my murder since years because I criticise Islam. But They could never stop me from speaking out what I think. But now they have a collaborator. YouTube has just deleted my channel http://Hamed.TV  where I discuss with Muslims about democracy

Facebook.

2,768

5:36 PM – Jun 19, 2019

Twitter Ads info and privacy

Homepage

Hamed Abdel-Samad

hamed.tv

1,674 people are talking about this

120.000 abonnenter og 25 millioner klik afficerer ikke YouTube, skriver Abdel-Samad på Facebook.

Der går en linje fra Tommy Robinson via Vox til Abdel-Samad: Den, som er imod masseindvandring eller islam, modarbejdes af de store teknologiselskaber i sine forsøg på at kommunikere til omverdenen.

Stadig flere ser at disse mægtige selskabers adfærd er et demokratisk problem, og spørgsmålet er allerede løftet op på højt myndighedsniveau i USA.

 

ANNONSE