Kommentar

Planet Bornholm er en skøn oase. Den har bare ikke så meget med verden at gøre, til trods for at politikerne ustandselig bruger ordet “international”. Det hjælper bare ikke.

De debatter jeg hørte under folkemødet – og hele rammen rundt det hele – forudsatte at det er danskerne der bestemmer, at det er op til dem. Men det er det jo ikke. Det er helt andre, med andre interesser der bestemmer, stadig mere.

Sjovt nok. Det er de samme politikere der har sat det her i gang, der bruger ordet “international”. Det er kode for: I har ingen anden mulighed. The show must go on. (Er det derfor politik i stadig højere grad ikke lader sig adskille fra show?)

Man appelerer til danskerne om opslutning om demokratiet, alt mens det bliver stadig mindre reelt demokrati.

Der har du opskriften på politikerlede.

Folk er bange for fremtiden. Men hvis de giver udtryk for det, er de højreradikale. Medierne setter hegn op med sådanne ord, og de virker.

Pernille Vemund fra Nye Borgerlige ble kørt til vægs af David Trads i Radio24Syv fordi hun antydet noget om de store problemer Danmark står overfor. – Er du bange for fremtiden? Er du bange? hamret Trads.

ANNONSE

Det ville ikke Vemund være. Hun var ikke bange. Hun burde svaret: – Selvfølgelig er jeg bange. Det er ethvert normalt menneske. Men folk som dig bruger det mod os at vi reagerer normalt. Hvorfor? Hvorfor vil I hindre folk i at udtrykke sin frygt og uro?

Beviset på at det er grund til at være bange havde hun selv nævnt: Udenfor vinduerne sat Lars Hedegaard med et hold livvagter rundt sig.

Han var ikke den eneste. Naser Khader og egyptisk-tyske Hamed Abdel-Samad, der i år var Trykkefrihedsselskabets gæst, havde også livvagter med sig. Gæt hvad de har fælles?

Men “det” vil ikke David Trads tale om. Det ville heller ikke folkemødet tale om. Jeg så ikke et møde der terror, radikalisering og islamisme blev behandlet på en seriøs måde. Hvordan er det mulig? Det Danmark der var på Bornholm, var et Danmark der lever inde i en boble. På lånt tid.

Folk vil tro der er tid nok, at det fremdeles er danskerne der bestemmer. De klynger sig til den illusion politikerne selger, som dealere.

Jo længere man lever med den, jo hårdere bliver opvågningen.

På Bornholm er verden langt væk. Danskerne kan vandre frit. Men kig lige på alle livvagterne og maskinpistolerne.

Er det der foregår, virkelig en øvelse i demokrati, eller er det eskapisme og teater?

Den der lever i en idyl og tror han har tid nok, vil for hver dag få dårligere odds.

ANNONSE

4 svar til “Tiden rinder ud”

 1. alsidig-akademiker siger:

  De der kommer til “folkemøde” på Bornholm er IKKE gennemsnitsdanskere. Og David Trads er efterhånden blevet kendt som en monumentalt idiotisk floskelmaskine.

 2. Lotte siger:

  David Trash er værre end idiotisk floskelmaskine – han er en dødsens farlig manipulator.
  Der er desværre mange ,der æder hans løgne råt.

 3. Tim Pallis siger:

  Hvor har du evig ret Hans. Og Lotte – ja David Trads er ikke bare en idiotisk floskelsmaskine, han er en dødsensfarlig manipulator. Han er skide dygtig, fordi han har en ideologi. Kedeligt at Pernille Vermund svarede forkert. Hun ville ikke stå som partileder og være en bangebuks. Det ville Morten Uhrskov fra Dansk Samling være ligeglad med. Vi er ikke islamofobe – nej vi skal i stedet sige, at vi er rædselsslagne for islam. Og det er ikke sygeligt, det er i høj grad reelt. Orlando hvabehar!

  Folkemødet afslørede det, som Hans Rustad rigtigt udtrykker: “Folk er bange for fremtiden. Men hvis de giver udtryk for det, er de højreradikale. Medierne setter hegn op med sådanne ord, og de virker.” Der skal helt andre aggressive debatører til – de skal sætte journalisterne til vægs. Journalister, redaktører og EU-Komissionens ikke folkevalgte politikere er gamle knald røde marxister, ligesom Trads, som stadig naivt tror, at de muslimer, som de nu har importeret i 30 år, engang vil blive lige så røde som dem. Det vil aldrig ske. Det så vi i Iran, hvor marxisterne var de første som blev klynget op.

  Men vi skal længere ud i skidtet, før folk vågner. Jeg tror ikke på Brexit, ud af EU eller ud af FN endnu. Dansk Folkeparti kan ikke klare ærterne. Måske kan Dansk Samling. Men vi skal først have lidt mere terror før folk stopper med at synge “Imagine” og stemmer rigtigt. Til den tid er der måske indvandre flertal i Europa, og så bliver det rigtig svært, at gøre noget ved det.

 4. […] af dem er egyptisk-tyske Hamed Abdel-Samad, der var Trykkefrihedsselskabets gæst under folkemødet på Bornholm. Abdel-Samad dekonstruerer islam fra […]