Nyt

Ukrainske menneskesmuglere har opbygget et netværk, som fragter migranter fra Tyrkiet til Syd-Europa på luksusyachter, viser en undersøgelse den engelske Sunday Times har lavet.

Mere end 2000 migranter har siden årets begyndelse betalt ca. 60.000 kroner hver, ifølge tal fra Frontex og de italienske myndigheder. Migrantene kommer hovedsagelig fra Mellemøsten og det sydlige Asien.

Luksusyachterne sejler til havne i Italien, på Malta og på Kreta. Ombord er migranter fra Syrien, Afghanistan, Pakistan, Somalia og Irak. Sidste år blev 42 ukrainske menneskesmuglere arresteret. Men nye kommer lige så hurtigt til.

“This is an important new route from Turkey,” said Carlo Parini, head of Gicic, an Italian government taskforce that combats human trafficking in Syracuse, Sicily, where 10,000 migrants have already arrived this year.

“It is a very well developed smuggling operation. But we know their routes, we know the ways they work. We are very good at catching them.”

These migrants are wealthy, middle-class people. They want to travel to Europe

Migranterne kontakter smuglernetværkene i Istanbul og bliver fragtet til tyrkiske kystbyer. Herfra går de ombord i store sejlbåde med kurs mod Malta og Sicilien. Ankomsten foregår gerne på små strande, med mindre den italienske kystvagt opdager dem først.

ANNONSE

Ukraine’s maritime culture and strong Black Sea ties to Turkey make it an ideal recruiting ground for traffickers. “The Ukrainians are like the truck drivers of the sea,” said one Italian official. “The migrants know they don’t ask any questions. They are very good sailors.”

Lederne bag menneskesmuglingen antages at være rige ukrainere bosat i Tyrkiet, og migranterne tilhører bestemt heller ikke den mest udsatte del af befolkningen:

“These migrants are wealthy, middle-class people,” said Francesco Paolo Giordano, a Sicilian prosecutor. “They want to travel to Europe.”

Sunday Times

ANNONSE

2 svar til “Smugler migranter til Europa på lystyachter”

  1. Morten Stefansen siger:

    Så må marinen settes inn og stoppe dette. Med makt om nødvendig. 🙁

  2. Erik Graversen siger:

    Det er da ganske uinteressant! NGO’er og læger uden grænser fragter i tusindevis af emigranter over middelhavet! Hvorfor bliver de ikke kaldt menneskesmuglere?