Dag: 3. maj 2016

Foto: Olav Bjørkum Kongevegen millom aust og vest kan tidfestes attende til 1700-talet. Restar av vegen er fortsatt å finne. I Voss kommune gjeng vegen blant anna gjennom ei ur med kjempesteinar. Ein av dei, Store kløyvasteinen, hamna i si tid i Strondaelvi ved Tvinde, og sprakk i to då den landa. Steinen er lett […]

Les Mer...

Ken Livingstone og Jeremy Corbyns problem er hele venstresidens problem. De har hvæsset våben mod Israel i årtier. Samtidig er de blevet stadig mere åbne om sit venskab med Hamas og Hizbollah. Før eller siden måtte taget falle ned i hovedene på dem.

Les Mer...

Donald Trump viser at det amerikanske demokrati fortsat er livskraftig. Han artikulerer folks ønsker: De er trætte af ideologi. Det er en dyp desillusionering i folket som også Sanders appellerer til. Men hvad med Europa? Her råder ideologien grunden enda stærkere end i USA og den dikterer at den indre opposition skal delegitimeres. Den som kender europeisk historie må se varsellysene blinke.

Les Mer...

Såvel CIA-chef John Brennan som Saudi-Arabien sier at de hemmelige 28 sider om Saudi-Arabiens indblanding i 9/11 er uvesæntlige. Men hvorfor er Obama villig til at bruge politisk kapital på at forsvare noget uvederhæftig? Kongedømmet har truet USA økonomisk. For noget betydningsløst?

Les Mer...