Nyt

Stadige arrestationer afslører at Paris-Brussel-netværket er stort og sofistikeret. Italiensk politi arresterede søndag en algerier ved navn Djamal Eddine Ouali (40) i Bellizzi, ikke langt fra Salerno.

Ouali er manden der har drevet med produktion af forfalskede identitetskort. Politiet kom over hans kartotek under en razzia af en lejlighed i oktober. Man fandt falske id’er på tre kendte terrorister. 6. januar blev der utstedet en arrestordre på Ouali.

Han blev afsløret, da han for en uge siden troppede op på det lokale indvandringskontor og ville have et bopælsattest. For en gangs skyld fungerede systemet: italiensk politi opdagede, at han var eftersøgt. Ouali vil blive udleveret til Belgien.

Men spørgsmålet italiensk politi gerne ønsker besvaret: Hvad lavet Ouali i Bellizi?

Djamal Eddine Ouali

 

Hvem skulle tro, den her mand tilhører jihadist-netværket? He looks civil, og går læt under radaren. Han leverede den type tjenester som jihadistene er afhængig af for at kunne svømme som fisken i vandet: falske aliaser.

ANNONSE

At the time, Belgian police found roughly a thousand digital photos and scores of false documents with fake names, including the aliases used by three terrorists.

These include Soufiane Kayal, the false name used by Najim Laachroui, who blew himself up on March 22 in Brussels’ Zaventem airport and Samir Bouzid, the alias used by Mohamed Belkaid, who was shot dead on March 15 while holding police at bay by firing a Kalashnikov from an apartment window in the Brussels district of Forest, where Salah Abdeslam, the accused Paris attacker, was hiding.

They also found photos and documents with the name of Yassine Baghli, the alias used by Mr. Abdeslam.

 

http://www.wsj.com/articles/italian-police-arrest-algerian-suspected-of-involvement-with-paris-brussels-terrorists-1459081144

 

 

ANNONSE

Ét svar til “Netværkets forgreninger afdækkes”

  1. Therion siger:

    Italienske ID-kort av den type som er gjengitt her

    http://www.timesofmalta.com/articles/view/20121119/local/Cheque-thief-who-left-ID-card-avoids-prison.445933

    er visstnok fortsatt gyldige – og svært enkelt å forfalske,