Nyt

Det skete et alvorlig retsbrud fredag 4. mars, da Retten på Frederiksberg dømte Lars Hedegaard til bøde på 10.000 kroner for at have navngivet manden der forsøgte at dræbe ham i februar 2013. Hele det politiske Danmark var rystet over attentatet. Det var det første politiske attentat i Danmark efter krigen.

Nå er offeret dømt for at have navngivet attentatmanden. Han er udenfor rækkevidde, formodentlig hos IS. Hedegaard troede ikke en slik dom var mulig.

– Jeg har tabt, og det har den danske retsbevidsthed også.

– Retten på Frederiksberg har underkendt min ret til at beskytte mit eget liv samtidig med, at staten ikke har været i stand til at gøre det, siger Lars Hedegaard til Ritzau.

Ti mennesker har i solidaritet vist attentatmandens navn. Også de er det rejst sigtelse mod. Retsvæsenet mener alvor.

http://jyllands-posten.dk/indland/politiretsvaesen/ECE8489867/hedegaard-efter-dom-man-naegter-mig-retten-til-selvforsvar/

 

foto: snaphanen

ANNONSE

3 svar til “Lars Hedegaard dømt for at have navngivet sin attentatmand”

 1. Per T siger:

  Når nu ikke det danke politi med det højt besungne internationale samarbejde formår at hente attentatmanden hjem til retsforfølgelse skal munden lukkes på de forurettede.

  Logik for diktatoriske regimer, når vi ikke kan ændre på regimets fejltagelser forbyder vi da bare folk at nævne dem!

  Dansk retsvæsen og politi er ynkelige!

 2. snaphanen siger:

  I fredstid er det det første politiske attentat siden Estrup i 1885

 3. Peter Buch siger:

  Der var dog enkelte tilfælde efter 4/5 maj 1945 stadig i maj måned 1945 der kunne hævdes var politiske attentater. Formelt er dansk politi først myndighed igen omkring den 12 maj, efter min hukommelse.