Nyt

Rwand Taher og Basil Hassan, begge gik i samme klasse på Frederiksberg. Begge sluttet sig til IS.

Dansk-libanesiske Basil Hassan, manden der forsøgte at dræbe Lars Hedegaard i 2013, er ifølge DR en central person i den terrorsag, der førte til to arrestationer i København onsdag.

En adjunkt ved Copenhagen Business Academy og en ansat i en cykelforretning på Nørrebro, begge 29 år, blev pågrebet efter lang tids efterforskning, mistænkt for at hjælpe IS med at få droner.

Hassan flygtede fra Danmark og blev senere en central person i IS. Det hed sig, at han var blevet dræbt. Men det er han så alligevel ikke. Hedegaard er ikke overrasket over at han trækker i trådene.

– Jeg har hele tiden ment, at han ikke bare var en ensom ulv, der fandt på, at nu ville han for resten slå mig ihjel. Jeg har hele tiden regnet med, at han selvfølgelig opererede efter ordrer fra magter uden for Danmark eller systemer af muldvarpe her i landet. Men altså formentlig fra udlandet. Det har jeg hele tiden troet, siger Lars Hedegaard.

ANNONSE

Hassan blev pågrebet i Tyrkiet i september 2014, men efter fire måneders varetægt sluppet fri. Det kan have været i bytte mod tyrkiske diplomater, der sad som fanger hos IS.

Hedegaard mener, at den danske regering skulle have gjort mere for at få ham udleveret.

De danske myndigheder gjorde dengang ikke nok for at få Basil Hassan bragt til Danmark, mener Lars Hedegaard.

– Det undrer mig, at regeringen i Danmark ikke gjorde mere for at lægge mere pres på Tyrkiet for at få ham udleveret. Så det kan jo være, at straffen for det kommer nu, siger Lars Hedegaard, der frygter, at prisen for den manglende udlevering af Basil Hassan kan blive høj.

– Jeg ved ikke, hvornår der kommer en drone og sender en bombe ud over en fodboldkamp eller en musikfestival, eller hvad det nu kunne være. Og så vil jeg gerne høre, hvad regeringen så vil sige til det, siger Lars Hedegaard.

Lars Hedegaard: Min attentatmand var naturligvis ikke en ensom ulv

 

 

ANNONSE