Kopierede/fra hoften

“Start i egne cirkler.”, lød kommentaren fra Stine Bosse på Twitter. Om hun mener herboende iranere, medlemmer af De Konservative eller ‘fucking perkere’, står hen i det uvisse. Glimrende klumme af den modige socialrådgiver Ali Aminali i Berlingske.- ‘Hej, Ali, skrid hjem til Iran og bliv hængt, dit svin’ (kræver login).

“Der stod jeg. Fastfrosset midt på Bilkas parkeringsplads den sidste dag i 2019 med knaldperler i den ene hånd og Alexander, min tre-årige søn, i den anden.

Jeg havde netop hørt en lys og skingrende stemme med en udenlandsk accent råbe efter mig. Jeg vendte mig om og kunne se en gruppe ikke-vestlige unge stå og grine, mens de kiggede på mig og min søn.

Den ene af dem sagde, med stolthed i stemmen ‘Ja, dig, skrid hjem til Iran’. Hans venner var lidt mere tilbageholdende denne gang. De grinte i hvert fald ikke. Jeg sagde ærligt talt ikke noget til dem. I stedet løftede jeg Alexander op og gik roligt videre hen til vores bil. Min søn gik med det samme i gang med at pille ved radioen, som om intet var hændt, og jeg sad i et par sekunder og kiggede ud i det blå.

Nu er dette ikke noget nyt, og det sker relativt ofte. …

Jeg har ofte tænkt på, hvorfor den form for diskriminerende opførsel i højere grad accepteres af de organisationer og meningsdannere, som ellers kæmper imod racisme. Måske skyldes det, at de muligvis mener, at racistiske udtalelser fra og mellem ikke-vestlige ikke er det samme, da man ikke kan være racist og en minoritet på samme tid. Jeg ved det ærlig talt ikke, men jeg er træt af det.”

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag