Kommentar

Joe Biden og Demokraterne har kunnet gøre præcis, hvad de ville. Medierne har dækket over dem. Men duellen med Trump rev det hele fra hinanden. Tæppet forsvandt. Hele USA indså, at deres præsident er en gammel, senil mand, som ikke ved, hvor han er.

Det var umuligt at lade som om længere. For første gang har medierne vendt sig mod Biden og Demokraterne. De stiller ubehagelige spørgsmål. Når Biden siger, at han var syg og udmattet før debatten, svarer de: -“Men det er 12 dage siden, du kom hjem fra en rejse i udlandet. Du var i Camp David for at forberede dig. Der tog du en eftermiddagslur.

Fredag blev interviewet med ABC’s George Stephanopoulos sendt. Det var heller ikke nogen dans på roser for Joe. Journalister stryger ham ikke bare over håret. Han får modstand, og han kan ikke klare det. Han har ingen styrke tilbage. Det kan alle se.

ANNONSE

Så selv om Joe ikke fik en hjernefrysning, svarer han undvigende og usammenhængende. Stephanopoulos spørger, om han vil tage en uafhængig neurologisk og kognitiv test. Joe svarer, at han tager sådan en test hver eneste dag. Han mener det alvorligt. Men Stephanopoulos lader sig ikke afskrække og insisterer: En uafhængig kognitiv test. Det kan Biden ikke svare på.
Han får spørgsmål: Vidste du, hvor dårligt det gik? Vidste du under debatten, hvor dårligt det gik?

Biden springer midt i en sætning til noget helt andet, uden kontekst, og det er umuligt at forstå. Lytteren skal vise velvilje og tolerance, men det bliver ikke til en samtale.

PRÆSIDENT JOE BIDEN: Ja, hør her, hele min forberedelse var ingens skyld, min. Ingen andres skyld end min. Jeg … jeg forberedte mig, som jeg plejer at gøre, når jeg sætter mig ned med udenlandske ledere eller det nationale sikkerhedsråd for at få detaljerede detaljer. Og jeg indså … cirka halvvejs igennem det, du ved, alt … Jeg er citeret for, at New York Times havde mig nede på ti point før debatten, ni nu, eller hvad fanden det nu er. Faktum er, at han også løj 28 gange. Jeg kunne ikke … Jeg mener, sådan som debatten forløb, ikke … min skyld, ingen andens skyld, ingen andens skyld.

Han dækker tre emner i det, der skal forestille at være ét svar.

Stephanopoulos tør heller ikke udfordre ham på den måde, han opfører sig på der og da. Han siger gentagne gange, at han er enig i Bidens fremstilling af virkeligheden – at det er Biden, der har fået USA på fode igen, og at Trump er en patologisk løgner, der aldrig har gjort noget for nogen anden. Det er så langt fra sandheden, at det ikke engang rører ved almindelige amerikaneres virkelighed. Det er derfor, han ligger på 36 procent i meningsmålingerne.

Stephanopoulos tør sige det, men ikke hvorfor. Han køber Bidens fortælling. Dermed giver han Biden mulighed for at afvise meningsmålingerne: -“Du ved, at de ikke er så nøjagtige, som de plejede at være,” siger Biden. -“Det indrømmer jeg,” svarer George.

Biden siger, at han ønsker at blive i løbet. Han har ingen planer om at trække sig. Han mener, at han er uundværlig. Ingen andre kan gøre jobbet.

Stephanopoulos viser, at han har været en del af problemet. Han køber, at Biden reddede USA fra Trump, og at han nu er en dømt forbryder. Dermed giver han Biden chancen for at sige, at han er nødt til at gentage bedriften en gang til.

Biden henviser til NATO-topmødet i denne uge og tager æren for det: “Kom og se, hvad jeg har opnået, og Stephanopoulos tør ikke udfordre ham. Krig i Ukraine, krig i Mellemøsten, en åben grænse, inflation og en galopperende statsgæld.

“Et valg handler om virkeligheden, og den er ret brutal for mange amerikanere, og det er det, der ligger bag de dårlige tal.

Men det tør Sephanopoulos ikke forholde sig til. Han viger tilbage. Han er en del af problemet.

Så det er Biden, der sætter ham på plads og tager Stephanopoulos som gidsel.
Men brokkeriet fortsætter.

Lula i Brasilien tror, at Trump kan slå Biden og siger: Biden har et problem.

Obamas højre hånd, David Axelrod, siger, at Biden er ude af trit med virkeligheden, men han begrænser sig også til meningsmålingerne. De vil ikke tale om levevilkår.

En udskrift af hele interviewet kan læses her:https://www.foxnews.com/politics/read-transcript-president-bidens-first-post-debate-interview

ANNONSE