Nyt

Der kom en tiltale mod Trump for 6. januar. Der er nu fire parallelle retssager mod Trump, hvoraf denne er den mest alvorlige. Men justitsdepartementet har problemer. Skal det være kriminelt at bestride udfaldet af et valg? Hillary Clinton og Demokraterne gjorde det, efter at Trump vandt i 2016, og hævdede, at han var en illegitim præsident. Demokraterne slog så højt og længe på den tromme, at ingen har glemt det.

Så hvad er forskellen? Smith mener, det er, at Trump vidste, det var en falsk anklage. Men hvordan skal de bevise det? Er der noget, der tyder på, at Trump vidste, han havde tabt? Han har fortsat med at gentage det længe efter, at han i visse indflydelsesrige kredse tabte ved at sige det. Smiths timing er dårlig. Tiltalen kommer dagen efter, at Devon Archer forklarede sig for kontrolkomiteen i Repræsentanternes Hus om Joe Bidens korruption.

60 procent af vælgerne tror, at Biden solgte indflydelse, og det var før vidneforklaringen.

Problemet for Demokraterne er, at de har forsøgt at bevise Trumps skyld mange gange, men det har slået dårligt an i opinionen.

Trump’s actions on January 6 — in which he told protesters to march “peacefully and patriotically” — to the Capitol — have been scrutinized by a congressional impeachment investigation, as well as the extensive and one-sided January 6 Committee, with no evidence of any crime being found. Smith appears to be testing new theories, such as a so-called “fake elector” theory, to try him.

Trump’s handlinger den 6. januar – hvor han fortalte demonstranterne at marchere “fredeligt og patriotisk” til Capitol – er blevet undersøgt af en kongresundersøgelse om rigsret, samt den omfattende og ensidige 6. januar-komité, uden at der er fundet bevis for nogen kriminalitet. Smith ser ud til at teste nye teorier, som f.eks. en såkaldt “falsk vælger”-teori, for at retsforfølge ham.

1000 mennesker er fanget af justitsdepartementet og FBIs “dragnet”, som begyndte at fange Trump-tilhængere samme dag, og justitsdepartementet siger, at de forventer at tage yderligere 1000.

Republikanerne og mange uafhængige opfatter, at FBI og justitsdepartementet er blevet politiske våben. Deres troværdighed er tabt hos mindst halvdelen af befolkningen. Når tiltalerne hagler mod Trump, og der ikke sker noget med Biden, svækkes tilliden yderligere.

ANNONSE

At hverken danske eller norske medier omtaler det, der fremkommer om Biden-familiens korruption, hjælper ikke på hverken mediernes eller Bidens troværdighed.

Trump havde forskellige strategier for at få stoppet bekræftelsen af Biden som valgt. Den 6. januar var sidste chance, da Kongressen i plenum skulle bekræfte valgmandsresultatet. Trump håbede, at Mike Pence som vicepræsident ville være villig til ikke at godkende resultatet i vippestaterne og sende resultatet tilbage til delstatsforsamlingerne, så man kunne kontrollere resultatet.

Trumps tilhængere havde allerede udpeget valgmænd, der ville træde til, hvis resultatet skulle vippe i deres favør. Nu har statsanklageren i Michigan, Dana Nessel, taget tiltale mod dem. Problemet for Biden-regeringen er, at Demokraterne har været førende i forsøget på at få omstødt valget.

Trump-kampagnen – ligesom John F. Kennedys kampagne i 1960 – udarbejdede alternative grupper af valgmænd for at bevare retten til at få deres stemmer talt med, hvis omtællinger eller retssager ændrede udfaldet af tætte valg i vippestaterne. Specialrådgiverens kontor menes at tolke den strategi som en ulovlig sammensværgelse for at omstyrte resultatet af valget i 2020.

Biden-regeringen ønsker dermed at kriminalisere metoder, de selv har banet vej for.

 

https://www.breitbart.com/politics/2023/08/01/indictment-3-0-jack-smith-indicts-trump-day-after-hunter-joe-biden-implicated/

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden