Kommentar

Joe Bidens kandidatur svækkes, og dermed også Det Demokratiske Partis position. Hvordan stopper man blødningen? For første gang måtte pressetalskvinde Karine Jean Pierre stå ansigt til ansigt med ubehagelige spørgsmål om Bidens helbred.

-Har Biden fået foretaget en neurologisk scanning?” spurgte en journalist. Jean Pierre faldt næsten ned fra podiet. Hun gentog spørgsmålet, vantro over, at nogen kunne vove at sige sådan noget.

Hendes svar på alle spørgsmål var, at Biden havde været forkølet. Men det er der ingen, der køber. Eller at han var træt efter to oversøiske flyvninger. Men det var to uger før debatten.

ANNONSE

For første gang lækker kilder om, hvordan tingene virkelig forholder sig, og Det Hvide Hus er ude af stand til at stoppe lækagerne.

Som det faktum, at Biden kun talte med senatets flertalsleder Chuck Schumer i onsdags. Han talte med mindretalslederen i Repræsentanternes Hus, Hakeem Jeffries, tirsdag. Det er de mennesker, Biden har brug for at have bag sig, men han ventede til slutningen af ugen med at kontakte dem.

I stedet mødte han op til et syv minutter langt pressemøde mandag, hvor han fordømte højesteret. Han svarede ikke på spørgsmål, som han plejer, og det er det, der fælder ham. Hvis han var så skarp, som Det Hvide Hus siger, han er, kunne han overtales til at svare på spørgsmål. Alle ved, hvorfor han ikke gør det: Han kan ikke svare på uforberedte spørgsmål.

I stedet har han fået en ny medarbejder: Hunter Biden deltager i møderne med rådgiverne. Det chokerer pressen. Hunter blev for nylig dømt og skal for en ny domstol. Han har al mulig interesse i, at Joe bliver siddende, men netop derfor kan han ikke deltage i bestyrelseslokalet.

Medarbejderne fortæller om en præsident, der er ekstremt nærtagende og forsigtig. De er nødt til at pakke ubehagelige budskaber ind, ellers får de ubehageligheder.

Alle bemærkede, at Nancy Pelosi skiftede holdning fra at forsvare Biden til at spørge: Var torsdagens katastrofe en engangsforeteelse eller et vilkår? Pelosi sagde, at det var et legitimt spørgsmål og signalerede dermed, hvilken vej tingene går.

Men grunden til, at alting flyder, er, at pressen også er involveret. Carl Bernstein sagde på CNN, at der har været mindst 15-20 tilfælde for nylig, hvor Biden er faldet ud, som han gjorde i torsdags. “Det betyder, at mange mennesker har vidst det, men ingen har sagt noget. Tværtimod har de forsikret offentligheden om, at Biden er knivskarp. På den måde har de bedraget amerikanerne, som har troet, at nationen har været i sikre hænder.

Hvem har egentlig styret USA, spørger mange sig selv. De indser, at det ikke har været Joe Biden.

De ved, at flere sværvægtere fra Obama-æraen har haft nøgleroller. Bidens advokat Bob Bauer er gift med Anita Dunn, en af Obamas nærmeste medarbejdere og rådgiver for Biden. Susan Rice droppede ud, da Biden sagde, at han ville søge genvalg.

Biden sagde selv, at han kun ville være præsident i én periode. Men så skiftede han mening.

Han og ikke mindst Jill har fået en smagsprøve på magt og privilegier.

Nu skal han måske overlade roret til Kamala. Hvis Biden skal udskiftes, er hun den eneste, der kan tage over uden at skabe ramaskrig. Kamala er den første sorte vicepræsident, og hun er kvinde. Det er politisk umuligt at skubbe hende til side til fordel for en hvid mand. Det er, hvad det demokratiske parti er blevet til. Identitetspolitikken styrer.

Vælgerne har nu indset, hvor slemt det står til, og afstanden til Trump bliver større og større:

Ifølge meningsmålingen fører Trump nu over Biden med 49%-43% blandt sandsynlige vælgere i hele landet, hvilket er en stigning på tre procentpoint mod den formodede GOP-præsidentkandidat i forhold til den forrige meningsmåling fra New York Times/Siena College for bare en uge siden.
Og Trumps føring over Biden stiger til 49%-41% blandt den større gruppe af registrerede vælgere.

https://www.foxnews.com/politics/trump-gets-big-post-debate-boost-new-poll-after-bidens-botched-performance

ANNONSE