Nyt

Da nyheden om Hunter Bidens bærbare computer kom frem i 2020, blev den i første omgang afvist som russisk misinformation. Nu bliver den brugt som officielt, legitimt bevismateriale i Hunters føderale retssag i Delaware.

Fox News har set på de mest opsigtsvækkende sager, hvor den bærbare computer fra helvede blev afvist som illegitim.

Politico var først med breve fra topembedsmænd i den amerikanske efterretningstjeneste

Kort efter at Hunter Biden-historien blev offentliggjort af New York Post den 14. oktober 2020, var medierne hurtige til at antyde, at den bærbare computer var en del af en kompleks operation fra Ruslands side for at påvirke det amerikanske præsidentvalg.

Mediernes fortælling stammede til dels fra et åbent brev skrevet af 51 tidligere topembedsmænd fra den amerikanske efterretningstjeneste, som hævdede, at den bærbare computer havde alle de klassiske kendetegn på en russisk informationsoperation. De foreslog, at e-mails på den bærbare computer kunne være blevet hacket og ændret af Kreml for at inkriminere Hunter.

ANNONSE

Brevet blev først rapporteret og cirkuleret af Politico, som havde overskriften:

– Hunter Biden-historien er russisk misinformation, siger dusinvis af tidligere efterretningsfolk.

Blandt underskriverne var den tidligere direktør for National Intelligence James Clapper – nu analytiker på CNN – den tidligere CIA-direktør John Brennan og den tidligere CIA-stabschef Jeremy Bash, som begge er analytikere på MSNBC. Clapper tog senere afstand fra brevet.

Politico og de ledere, der underskrev brevet, er under fornyet granskning, efter at den bærbare computer blev fremlagt som bevismateriale tidligere på ugen, og bekræftet som legitim af FBI, som en del af Hunters føderale retssag i Delaware, rapporterer Fox.

Da Fox bad om en kommentar fra Politico, understregede de, at artiklen gjorde det klart, at påstandene om russisk indblanding var de tidligere topembedsmænds meninger, og ikke Politicos.

Twitter bruger sin magt, blokerer laptop-historie og straffer New York Post

Da New York Posts »bombe-rapport« først blev offentliggjort et par uger før valget i 2020, var Twitter hurtig til at begrænse eller blokere deling af historien i en hidtil uset koordineret aktion, skriver Fox. Den tidligere CEO for Twitter, Jack Dorsey, har også indrømmet, at det var forkert af platformen at gribe ind i Hunter Biden-sagen.

Twitter gik langt for at forhindre New York Posts historie i at blive delt og hævdede, at den stammede fra »hackede« oplysninger, hvilket ikke var sandt.

Teknologigiganten forhindrede alle i at tweete artiklerne eller dele dem privat via instant messaging. Twitter blokerede endda The Posts konto og fortalte dem, at den kun kunne låses op, hvis de slettede tweets, der promoverede historien. The Post nægtede og fik til sidst adgang til deres konto igen.

60 Minutes-interviewet fra »helvede«.

En af de mest mindeværdige samtaler om Hunters bærbare computer var interviewet med Trump på CBS’ »60 Minutes« kort efter, at NYP havde bragt historien, ifølge Fox. Trump kaldte hændelsen for en af de største skandaler, han nogensinde havde set, men Stahl insisterede på, at det ikke var muligt at konkludere, at indholdet på den bærbare computer var ægte.

– »Undskyld mig, de fandt den bærbare computer, Lesley,« sagde Trump, mens Stahl gentagne gange sagde, at det ikke kunne verificeres.

Stahl afviste også Trumps antydning af, at Hunter var involveret i en skandale.

Stahls arbejdsgiver, CBS News, bekræftede i 2022 via sin egen retsmedicinske undersøgelse, at den bærbare computer og dens indhold var ægte. Indrømmelsen fik mange af Trumps allierede til at sværte Stahl til, og Hunter Bidens retssag har givet næring til kritikken af den erfarne journalist.

NPR kalder laptop-historie for en distraktion

National Public Radio (den amerikanske pendant til NRK) offentliggjorde en kommentar om sagen samme dag, som Joe Biden og Donald Trump skulle deltage i den anden præsidentdebat. Indtil da havde NPR ignoreret skandalen omkring Hunters bærbare computer.

NPR’s administrerende redaktør Terence Samuel skrev:

– Vi ønsker ikke at spilde vores tid på historier, som ikke er rigtige historier, og vi ønsker ikke at spilde vores lytteres og læseres tid på historier, som bare er rene distraktioner. Og for at være helt ærlig, så var det vores beslutning, det var … en politisk drevet begivenhed, og vi besluttede at behandle den på den måde.

Kommentaren kom som svar til en NPR-radiolytter, som ikke kunne forstå, hvorfor historien var blevet ignoreret.

NPR fortsatte senere med at antyde, at den bærbare computer var blevet miskrediteret af den amerikanske efterretningstjeneste og i uafhængige undersøgelser foretaget af nyhedsorganisationer.

Joe Biden: Historien om den bærbare computer var en »bunke skrald«

Under den sidste præsidentdebat mod Trump i 2020 sagde Biden, at historien om den bærbare computer var en »bunke skrald«, som »ingen tror på«.

»Der er 50 tidligere nationale efterretningsfolk, som siger, at det, han beskylder mig for, er et russisk påfund.«
Hans kommentarer blev ikke imødegået af debattens moderator.

Det Hvide Hus var tidligere blevet advaret af den amerikanske efterretningstjeneste om, at Rudy Giuliani, Trumps personlige advokat på det tidspunkt, var målet for en russisk operation, der skulle give falske oplysninger til den daværende præsident.

Giuliani havde den bærbare computers harddisk i sin besiddelse, før den blev udleveret til New York Post.

Daværende og nuværende Biden-medarbejdere Kate Bedingfield, Andrew Bates og Neera Tanden fremsatte også beskyldninger om russisk desinformation baseret på brevet fra efterretningstjenesten.

– »Hunter Biden-historien er russisk misinformation, siger dusinvis af tidligere efterretningsfolk«, skrev Jen Psaki, som senere blev pressesekretær i Det Hvide Hus, og som blev retweetet af den nuværende direktør for Domestic Policy Council, Susan Rice.

Siden præsident Biden tiltrådte, har flere nyhedsorganisationer, herunder CNN, MSNBC, NBC News, CBS News, The New York Times, The Washington Post, Politico og NPR, til en vis grad bekræftet, at den bærbare computer er legitim.

Fox News har kontaktet Twitter, Facebook, 60 Minutes og NPR for at få en kommentar.

Biden labels Hunter Biden laptop scandal a ‘Russia plant’.

Kjøp «Europas underlige død» her.

ANNONSE