Nyt

Islamisk Stat truer med at angribe sportsanlæg i hele Europa, blandt andet nævner de fodboldklubben Paris Saint Germains Parc des Princes stadion i Paris, som tidligere blev angrebet i 2015.

Frygt for sommer-OL

Fransk politi har skærpet sikkerheden omkring Parc des Princes, bugseret parkerede biler og sat betonbarrierer op, men det stopper ikke der. De fremsatte trusler vækker bekymring for sikkerheden under sommer-OL 2024, som starter den 26. juni.

Spanien og Storbritannien har været ekstra opmærksomme på deres respektive Champions League-kvartfinaler, efter at Islamisk Stat opfordrede til angreb på værtsbyerne med bomber og droner.

– Flyv ind bomber!

Med et foto af Parc des Princes stadion har Islamisk Stat opfordret muslimer til at genskabe angrebet på Stade de France i november 2015, ifølge Site Intelligence Group, som sporer Islamiske terrorindlæg (via Reuters).

ANNONSE

I et andet billede opfordres muslimer til at bruge droner til at angribe stadionerne.

Vestens svaghed

De europæiske lederes strategi ser ud til at være forsoning. Uanset hvor meget de står på palæstinensernes side, og kræver en “varig” eller “permanent” våbenhvile i Gaza (som Macron), “øjeblikkelig ophør af kampene” (som den britiske udenrigsminister Cameron) eller insisterer på, at EU-landene straks anerkender en Palæstinensisk stat (såsom Spaniens premierminister Sanchez), immuniseres Europa ikke mod angreb fra IS.

IS vil forfølge sit “guddommelige” mandat og fortsætte med at myrde vantro, uanset hvor meget vi kapitulerer over for palæstinensiske krav. Ved at fremstå som “pro-palæstinensiske” villige til at ofre Israel, viser vi muslimerne, at vi er villige til at bøje os for islam, vi har bare brug for lidt tid.

Sam Harris: – Nazismen frem­står som moderat i møte med jihadismen

 

ANNONSE

Mest læst