Nyt

Søren Munch, nyhetsleder på Jyllands-Posten siterer fra Politico og flere andre sites som sier at IS i overskuelig fremtid vil slå til med storskala-angrep i Europa. Trolig vil det være snakk om flere steder samtidig, måske flere byer.

Det lyder som en metal forberedelse, eller virker det som en lammelse? Hvad har politikerne og medierne gjort for å forberede opinion på den storm de nu selv varsler? Rosetog? Fakler og avsyngning av Imagine?

Efter Paris var der flere “eksperter” der sa at det her må vi bare venne os til. Tør de si det fortsat?

Risikoen for et terrorangreb i storskala mod Europa har aldrig været større end lige nu, og højst sandsynligt skal vi kalkulere med et koordineret angreb på flere hovedstæder eller større byer i EU i den nærmeste fremtid. Sådan lyder hovedkonklusionen i en bekymrende større analyse fra det sædvanligvis velunderrettede site Politico. I en række videoer har Islamisk Stat i de senere uger advaret om større angreb på Frankrig, Storbritannien, Italien og Spanien, og disse trusler tages meget alvorligt i en række efterretningstjenester i EU og USA. Her vurderes det, at Islamisk Stat efter måneders intense bombardementer og tilbageslag på slagmarken i Syrien er under hårdt pres for friske propagandasejre. Og de skal komme som kommandoangreb fra specialtrænede grupper, som lige nu fungerer som »sovende celler« i Europa, siger franske, britiske og amerikanske efterretningskilder til sitet. »Det næste angreb bliver sandsynligvis større, og efterretnings- og sikkerhedstjenester forbereder sig lige nu på et koordineret angreb adskillige steder, i adskillige større byer i EU – to til fire,« siger lederen af European Strategic Intelligence and Security Center.

Munch kobler advarslerne til historien om tyveriet av radioaktivt materiale fra Basra. Reuters har en lang artikkel. Det er ikke slået fast at det var IS der fik fat i stoffet, Iridium 192. Det er lovlig alarmistisk å slå de to historier sammen.

ANNONSE

The material, stored in a protective case the size of a laptop computer, went missing in November from a storage facility near the southern city of Basra belonging to U.S. oilfield services company Weatherford WFT.N, the document seen by Reuters showed and officials confirmed.

Man kan lige gerne fokusere på alt brukt lav-radioaktivt materiale der kommer fra medisinsk virksomhed. Det innleveres på miljøstasjoner som spesialavfall og kan bruges til at fremstille dirty bombs. Eksplosjonen av en slik i et tættbefolket område ville utløse større panikk enn skade.

A dirty bomb combines nuclear material with conventional explosives to contaminate an area with radiation, in contrast to a nuclear weapon, which uses nuclear fission to trigger a vastly more powerful blast.

“We are afraid the radioactive element will fall into the hands of Daesh,” said a senior security official with knowledge of the theft, using an Arabic acronym for Islamic State.

“They could simply attach it to explosives to make a dirty bomb,” said the official, who works at the interior ministry and spoke on condition of anonymity as he is also not authorised to speak publicly.

There was no indication the material had come into the possession of Islamic State, which seized territory in Iraq and Syria in 2014 but does not control areas near Basra.

Men det man ved med sikkerhed er at tyvene visste hvad de var ude efter og de etterlot intet spor.

The security official, based in Baghdad, told Reuters there were no immediate suspects for the theft. But the official said the initial inquiry suggested the perpetrators had specific knowledge of the material and the facility. “No broken locks, no smashed doors and no evidence of forced entry,” he said.

IS har lidd store tab i Syrien og Irak. Ønsket og behovet for vendetta er nok til stede i rikt monn. Panikk i europeiske storbyer kunne lige være hvad de ønsket. Skrupler har de ikke.

 

http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-iraq-radiation-idUSKCN0VQ22F

ANNONSE

3 svar til ““Store terrorangreb undervejs i Europa””

 1. Arne Torp siger:

  De vestlige regeringer bør oplyse deres befolkninger om trusselsbilledet samt udbrede information om de forholdsregler, vi som privatpersoner er nødt til at tage. Det nytter ikke noget, at denne viden bliver holdt indenfor en snæver kreds af sikkerhedsrådgivere. Borgerne bør advares i tide.

  Men det gør man ikke, og resultatet kan blive langt mere blodigt, end det ville være, hvis folk havde fået tilstrækkelig information. Dermed gør regeringerne sig skyldige i pligtforsømmelse – og dermed i og for sig medskyldige.

  • Jakob siger:

   Hvis man begynder at advare folk og snakke om forholdsregler, kan det jo ligne en indrømmelse af at den muslimske masseindvandring er et problem. Så hellere så meget låg på som muligt, æde terrorangrebene som de kommer med diverse fredsringe, tårer og roser i dagene efter. Derefter lidt “det har intet med islam at gøre” og så tilbage til hverdagen i det stadigt mere islamiserede samfund. Velkommen til Europa 2016

 2. Henrik Petersen siger:

  Hvis der kommer flere terrorangreb er det, som ved de sidste mange terrorangreb, vore magthavere/politiske ledere der er de direkte ansvarlige ! De har trods al sund fornuft og utallige advarsler lukket fjenden/muhamdanerne ind i vores lande.